Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

2 hurtige tips til et rent hjem

2 hurtige tips til et rent hjem

Annonce

Det er ingen hemmelighed, at rengøring er lidt af en sur tjans, som ofte bliver udskudt til sidste øjeblik. Det kan være noget af en udfordring at finde tid til at gøre rent i en travl hverdag, når der er masser af andre gøremål på to do-listen. Det forårsager desværre også, at vi hurtigt ender med at gå rundt i et rodet, støvet og beskidt hjem, og det er hverken godt for din bolig, dit humør eller dit helbred. Det kan nemlig medføre flere sundhedsmæssige problemer, hvis du bare lader dit hjem stå til. Ophobning af støv og bakterier kan eksempelvis forårsage både en del almindelige allergiske reaktioner, og rod kan sågar øge dit stressniveau. Derfor vil vi i denne guide komme med to hurtige tips til, hvordan du nemt opnår et rent og ryddeligt hjem.

Luft ud

Hvis der er noget, der kan skabe et uhygiejnisk og sundhedsskadeligt indeklima i et hjem, så er det dårlig luft. Mangelfuld udluftning kan blandt andet give dig og familien hovedpine og gøre jer trætte, men den farligste konsekvens ved dårlig luft er uden tvivl skimmelsvamp. Skimmelsvamp har nemlig brug for tre forhold i en bolig for at kunne udvikle og sprede sig; fugt, varme og et grobund materiale, som skimmelsvampen kan gro i. Når du ikke får luftet ordentligt ud i hjemmet, påvirker det netop fugten og varmen indendørs, der begge stiger gevaldigt. I ni ud af ti tilfælde er det faktisk mangelfuld udluftning, der er årsagen til, at en ejendom udvikler synlig skimmelsvamp på overflader. Vi vil for alt i verden undgå skimmelsvamp, da det blandt andet kan give åndedrætsbesvær, allergiske symptomer, hududslæt og træthed. Hvis uheldet dog allerede er ude i dit hjem, så skal du naturligvis sørge for at få det fjernet hurtigst muligt. Hvis det er et større område, bør du kontakte en professionel, der hurtigt og effektivt kan fjerne skimmelsvamp, fordi det faktisk kan være et ret farligt arbejde at prøve at bekæmpe skimmelvækst. Hvis det derimod er et mindre og begrænset område, så kan du benytte almindelige produkter som Protox skimmel eller Protox Hysan som kan indkøbes i byggemarkeder.

Hold orden

Du kan gøre rengøringen meget nemmere for dig selv, hvis du løbende sørger for at holde orden i dit hjem. Eksempelvis er noget så simpelt som tøj, der flyder og ophober sig rundt omkring forskellige steder i hjemmet, én af de værste syndere, når det kommer til at samle støv. Hvis du er typen, der lægger din sweater hen over stolen i stedet for at hænge den op på bøjlen i skabet, så prøv at gør det til en vane at lægge den på plads med det samme, når du tager den af. Både støv og snavs ophober sig nemlig hurtigt og nemt, hvis tøjet ligger og flyder overalt, og det samme gælder for nipsting, legetøj og andet, der er lagt steder, hvor det ikke hører hjemme. Støv kan give irriterede slimhinder og øjne, fordi det består af skadelige partikler, som du ikke bør opholde dig i for længe. Derfor er det utrolig vigtigt, at du holder orden i hjemmet, således snavs og støv ikke kan nå at ophobe sig på dit rod. Hvis du sørger for at holde en nogenlunde daglig orden og lufte effektivt ud i omkring fem til 10 minutter 3 gange dagligt, så undgår du altså mange sundhedsmæssige problemer i fremtiden. Du får samtidig også et ryddeligt, rent og pænt hjem.