Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

3 gode råd til når du skal udleje et værelse i din lejlighed

3 gode råd til når du skal udleje et værelse i din lejlighed

Efter gymnasiet eller anden endt ungdomsuddannelse vil en enormt stor del af de unge mennesker vælge at flyve fra reden. Mange søger mod de større byer for at prøve noget helt nyt, komme tættere på byens puls, og fordi de måske ser en mulighed for et fremtidigt studie i denne by.

I en storby er det ikke nemt at komme til gode lejligheder og værelser, som er til at betale på en lille løn eller på en SU. Man skal derfor ikke være alt for kræsen. Nogle er så heldige at få fat i en lidt større lejlighed, som man kan dele med en kammerat eller finde en roomie.

I dette tilfælde skal der være nogle ting på skrift, som sikrer at alle bor der lovligt, og der hver måned er nogle til at betale for huslejen. Når lejekontrakten er på plads, er det kun med at nyde sin nye bofælle.

Når du skal til at udarbejde en lejekontrakt, så kan det være en stor fordel, hvis du følger denne digital lejekontrakt skabelon. Den er lavet efter alle kunsten og lovens regler, så du ikke kommer til at glippe noget, og samtidigt kan være sikker på at både du og din kommende lejer lever op til de juridiske krav.

Følg desuden disse tre råd, når du står og skal have en bofælle i din lejlighed.

  1. Gå ikke på kompromis med juraen

Ligegyldigt hvor gode venner I er, hvor meget du stoler på kæresten eller hvor sikker din mavefornemmelse er på din nye bofælle, så er det alfa og omega at der er styr på kontrakten. Uden den er der intet at komme efter, og bitter erfaring fortæller at kærlighed også kan gå itu, og så er penge og lejligheder ikke så nemt at blive enige om.

  1. Lav interne regler, som alle er med i

Udover den formelle kontrakt, så kan det være et godt koncept at adaptere ind i dagligdagen, hvor der er mange ting, som skal ordnes. Aftal i fredstid, hvornår der skal støvsuges, hvem der vasker op, og hvor tit man kan overskue at der bliver holdt fest i lejligheden.

  1. Tal om problemerne undervejs

Selvom man som udlejer har nogle rettigheder, så er en bofælle lidt som at bo med noget familie, og man skal gøre sig umage med at få det til at fungere. Derfor skal man snakke om tingene, når der opstår konflikter.