Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Dette bør du vide, når du vil lægge nyt gulv

Dette bør du vide, når du vil lægge nyt gulv

Trænger I også til nyt gulv derhjemme? Et gulv kan ikke undgå at blive slidt og har derfor nogle gange brug for en kærlig hånd eller en udskiftning. Måske er I blot blevet træt af det gamle gulv og længes nu efter et nyt look til jeres hjem. Uanset hvad grunden til jeres nye gulvlægning er, er der et par gode råd, man bør kende til, når man går i gang med processen.

Før du går i gang

Inden I går i gang med projektet, er det en god idé at sørge for, at undergulvet er jævnt og lige. Hvis undergulvet ikke er lige, skal det slibes. Derudover er det en god idé at tjekke, at undergulvet ikke er fugtigt. Fugt kan hurtigt ødelægge jeres nylagte gulv, hvilket ville være en skam efter alt det arbejde. Hvis I alligevel finder fugt i undergulvet, så brug en god affugter til at tørre gulvet helt, inden I begynder. Der er mange ting, man skal tage højde for, inden og mens man lægger gulv. Ved at trykke på dette link, får I adgang til mange flere og nyttige informationer om gulvlægning, som helt sikkert kan hjælpe jer: gulvlægger.dk.

Hvad med et nyt trægulv?

Der findes mange forskellige slags træsorter, når det kommer til at skulle lægge gulv. Hver sort har sin fordel. For eksempel er plankegulv det trægulv, som er et af de mest holdbare trægulve, hvor et lyst trægulv, såsom gran eller birk, ikke er lige så holdbart, men det skaber et lyst, fint og let udtryk til rummet. Det er derfor en kanon idé at vælge trægulv efter rummets funktion. Skal gulvet lægges i det harmoniske, lyse soveværelse, kan man med fordel vælge en lys træsort, hvormed det ville være en bedre idé, at vælge en mørkere og mere holdbar træsort til spisestuen eller køkkenet, hvor man ofte opholder sig og rykker rundt på stole. Tænk over, hvor meget gulvet skal kunne holde til, og hvilket look gulvet skal give rummet.

Pris og kvalitet

Nok kan man få billige gulve, men vælg nu endelig ikke det billigste, I finder. Det er især i huse med børn og husdyr at gulvet bliver hurtigt slidt, og hvis gulvet er billigt, og dermed ikke har den bedste kvalitet, kan man godt regne med, at gulvet ret hurtigt går til. I bør derfor nøje overveje, hvilken belastning gulvet vil blive udsat for, og vælg så gerne på baggrund af dette. Meget slid kræver god kvalitet og en lidt højere pris. Hvis I regner med at skulle flytte i den nærmeste fremtid, behøver I selvfølgelig ikke at skulle investere i vildt dyrt gulv, da I alligevel ikke kommer til at bruge gulvet så meget. Her kan det altså være en fordel at vælge et lidt billigere gulv, som ikke holder til så meget. Selvfølgelig bør I også vælge gulv på baggrund af udseendet og ikke kun prisen.