Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Disse ting skal du være opmærksom på under nedrivning af hus

Disse ting skal du være opmærksom på under nedrivning af hus

Har du fundet din drømmegrund med den perfekte beliggenhed, men hvor huset ikke opfylder dine krav til, hvordan din ønskebolig skal være? Så har du nok allerede overvejet muligheden i at rive det nuværende hus på grunden ned og bygge et nyt op, og det er faktisk slet ikke en dum idé. Det kommer nok som en overraskelse for mange, men det er slet ikke så dyrt at nedrive et hus, som man måske umiddelbart ville tro, og derfor er der ret mange huskøbere, der vælger at købe grunde med det klare formål at rive huset ned. Der er dog et par ting, du skal være opmærksom på før sådan en nedrivning.

Få fagfolk til det

Du skal først og fremmest være opmærksom på, hvor stort et arbejde det er at nedrive et hus. Det er en lige så stor opgave som at bygge et hus fra bunden, og det er derfor vigtigt, at du får fagfolk til at udføre nedrivningsarbejdet for dig, da du ikke kan gøre det selv. Det koster selvfølgelig lidt at få et nedrivningsfirma til at gøre det, men du kan nemt og hurtigt få gratis og uforpligtende tilbud på nedrivning af hus her, hvor der er mulighed for at spare mange penge. Det kræver erfaring, præcision og faglig dygtighed at nedrive et hus, så det er altafgørende, at du får fagfolk til at udføre opgaven for dig.

Prisen afhænger af geografi og kvadratmeter

Du skal også være opmærksom på, at prisen for nedrivning af et hus varierer alt efter, hvor i landet du befinder dig. Det er eksempelvis dyrere at få revet et hus ned på Sjælland end i Jylland. Derudover har større byer som København, Aarhus og Odense også ofte højere timepriser, hvilket resulterer i en lidt dyrere pris, hvis du er bosat i en af disse byer. Samtidig afgøres den endelige pris på nedrivning også af husets antal kvadratmeter. Jo større huset er, jo flere arbejdstimer kræver det, og det har selvfølgelig betydning for prisen. En estimeret pris på en villa på 150 m2 ligger på omkring 50.000 kr. – 80.000 kr., hvor den præcise pris afhænger af materialer, byggestil og adgangsforhold til huset og grunden.

Søg tilskud til nedrivning

Du bør endvidere også være opmærksom på, om lige netop dit hus kvalificerer sig til, at du kan søge tilskud til at få det revet ned. Du kan nemlig få tilskud til det, hvis huset er bygget før år 1950 og ligger i en by, der har færre end 3000 indbyggere. Tilskuddet udbetales af By, Bolig og Landdistriksministeriet gennem den kommune, hvor dit hus er placeret. Det er selvfølgelig slet ikke alle, der har mulighed for at søge om dette fordelagtige tilskud, men hvis dit hus opfylder kravene, så er det værd at give det et forsøg, da der er mange penge at hente her.