Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Er du også gør-det-selv-typen, når det kommer til helbredet?

Er du også gør-det-selv-typen, når det kommer til helbredet?

Det kan virke som den nemmeste opgave i verden, når du får af vide, at du skal skrue en skillevæg sammen, eller hvis du får besked på at bygge et plankebord. Men hvad så, når du får af vide, at du skal sy en anden person sammen? Eller hvis du skal lægge en kompresforbinding på en anden person? Det er ikke altid helt ligetil at gøre tingene selv, når det kommer til helbredet – og slet ikke når det kommer til noget så vigtigt som førstehjælp jo rent faktisk kan være. Og derfor giver vi dig herunder en lille guide til hvordan du kan forberede dig på at skulle “fikse dig selv”.

Du kan forebygge mange infektioner og sygdom på egen hånd

Ved at sørge for at være sund og rask kan man forebygge mange forskellige sygdomme og skader på sig selv og sine nærmeste. For når man spiser sundt og dyrker motion kan man nemlig komme mange sygdomme i forkøbet og sørge for, at man ikke bliver syg. Men når det kommer til infektioner, kan man sjældent forberede sig særligt godt, fordi de typisk kommer uden varsel. Men det findes der naturligvis også råd for – for eksempel kan du undgå infektioner i øret ved at bruge remo-wax øredråber, og du kan forebygge infektioner i sår ved at rense dem godt med klorhexidin – og så kan du naturligvis også forberede dig selv yderligere ved at være vaccineret mod stivkrampe.

Sørg for at have de rette remedier i hjemmet

Skulle der opstå skader, sygdom eller lignende på trods af, at I har forberedt jer så godt som muligt, er det super vigtigt, at I har de rette remedier til at kunne afhjælpe ulykken. Det kunne for eksempel være i form af en førstehjælpskasse. En førstehjælpskasse skal kunne standse blødninger og behandle skader som skrammer, forbrændinger og forstuvninger. Med andre od skal den indeholde alt, hvad der kunne blive nødvendigt i sådan et tilfælde – for eksempel forbindinger, plaster, støttebind, renseservietter og så videre.

Hvad kan du selv gøre, hvis uheldet er ude?

Er uheldet ude og du selv skal stå for at udføre førstehjælp eller ikke-akut behandling af en skade, er det meget vigtigt, at du er klar over, hvad du egentlig skal gøre. Langt de fleste har i dag et førstehjælpsbevis – typisk får man det i forbindelse med at man tager kørekort, og andre får det genopfrisket i forbindelse med arbejde – men det er ikke hos alle, det ligger lige godt på nethinden. Vær derfor sikker på, at du får det genopfrisket af og til.