Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Foråret er her – nu er det tid til havemøbler

Foråret er her – nu er det tid til havemøbler

Dette indhold er sponsoreret

Sommeren er på vej, og det betyder mere udetid i haven. Plænen skal slås igen, buske skal studses og klippes, og måske er der også skal sættes nogle planter, og sås nogle frø i løbet af foråret. Men når alt det er gjort, skal der også være mulighed for at nyde haven med en kold forfriskning i det gode vejr.

Er havemøblerne i god stand?

Når det gode vejr skal nydes udenfor, er havemøblerne et meget centralt element. Det er i havestolen, at man virkelig kan slappe af, mens man nyder den frodige have. Det er også her,  at gæsterne samles, hvis vejret tillader det, så det er ikke uden betydning, i hvilken stand havemøblerne er. Det kan være, at det er ved at være tid til at skifte møblerne ud, uden at det koster en formue, og så er det meget praktisk, at kunne finde billige havemøbelsæt fra eksempelvis Mandalay. Er du en af dem, der er nødt til at lade havemøblerne stå ude hele vinteren, eller ikke lige får dem sat ind, er det ikke utænkeligt, at det er tid til at overveje en udskiftning. Det kan selvfølgelig også være, at du lige har fået lavet en ny terrasse, og de gamle og falmede havemøbler stikker lidt for meget ud fra de nye omgivelser.

Træ eller metal?

En vigtig ting at tænke på, når man skal vælge nye havemøbler, er valg af materiale. Skal det være træ eller metal? Havemøbler i træ er robuste, og de fleste er lavet af træsorter, der er modstandsdygtige overfor vind og vejr sommeren igennem. Havemøbler i metal vejer på den anden side ikke så meget, og er derfor nemmere at flytte rundt på, hvilket kan være praktisk, hvis du har en tendens til at flytte rundt på møblerne. Der findes også havemøbelsæt, der er specielt designet til minimal vedligehold. Ellers afhænger materialet af, hvilken stil, du foretrækker i dine møbler. Skal det være et solidt trælook eller et let metallook?

Terrassen spiller også ind

Herudover er det selvfølgelig også en god ide at have terrassen i tankerne, når du kigger på havemøbler. Det er som regel den, der sætter rammerne for møblerne, så du kan gøre dig selv en tjeneste ved at købe havemøbler, der passer til terrassen i både størrelse og stil. Nogle havemøbelsæt er meget alsidige, så de passer godt til praktisk talt ethvert miljø, mens andre mere specifikt passer til nogle bestemte typer terrasser. Reelt set er det din vurdering, om havemøblerne passer ind på din terrasse. Det er jo også dig, der skal bruge dem mest.