Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Fugning af vinduer

Fugning af vinduer

Fugning er en af de typer opgaver, du selv kan kaste dig over med blot lidt erfaring. Det er dog super vigtigt, at du får en fornuftig fugning af dine vinduer, så der ikke trækker unødig kold luft ind. Får du fuget dine vinduer godt til, at der her en masse penge at spare på varmeregninger. En god fugning er altså ideel. Men hvordan bliver du så mester, i at fuge vinduer i hjemmet?

Superfugning giver dig tips og tricks til fugning af dine vinduer. Ved fugning af dine vinduer, skal du starte med at lægge et fugebånd i bunden af din fuge. Fugebånd findes i utallige størrelser. Fugebåndet du vælger til netop din fugning bør have en dybde, der udgør cirka halvdelen af den samlede fuge. Fugebåndet bør i øvrigt være 15-25% bredere end selve fugen, således denne skal presses ind med fingrene. På den måde sikrer du dig, at dit fugebånd sidder optimalt i fugen. Det næste step, i fugningen af dine vinduer, er implementeringen af fugemasse. Her er det vigtigt, at du sørger for at vælge en fugemasse af god kvalitet. En fugemasse af god kvalitet sikrer det bedste resultat og holder ligeledes i flere år. Når fugemassen skal anvendes, skal du skære hul på patronen med et skråt snit. Her skal du sørge for at skære patronen lidt til, så den er en smule mindre end selve fugen. Påførelse af fugemassen sker med et let tryk på aftrækkeren, hvorefter fugen føres rundt med en rolig bevægelse. På den måde bliver fugemassen fordelt lige og jævnt i fugen. Efter at fugemassen er sprøjtet på anvendes en fugepind til at sikre en flot og jævn fuge hele vejen rundt. Dette gøre altså for at sikre et flot resultat.

Murermalerfirmaer på fugning af vinduer 

Det er dog ikke alle, der sidder inde med disse gør-det-selv egenskaber.  Superfugning kommer ligeledes med anbefaling til, hvordan du får den bedste pris fra murerfirmaerne på fugning af vinduer. Ønskes et helt perfekt og fejlfrit resultat, kan det altså være aktuelt at lade et murermalerfirma om at gøre det. Dette kan, for nogle, faktisk gå hen og blive billigere. Det kan dog være svært at give en nøjagtig pris på fugning af vinduer, når det gøres selv, da mange af materialerne koster en del, men kan genbruges, hvis der skal fuges over flere gange. Har man ikke evnerne til udføre et perfekt resultat, kan det halvfærdige resultat, som nævnt tidligere, forårsage en langt højere varmeregning, da den kolde vind udefra her siver ind gennem vinduerne. Det kan derfor ikke, for alle og enhver, betale sig selv at kaste sig ud i dette projekt. Her vil hjælp fra et murermalerfirma sikrer et ordentligt resultat. Selve fugningen bliver, ved brug af et murermalerfirma, dyrere, men grundet en lavere varmeregning, kan det altså godt betale sig.