Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Giv dit hus et ansigtsløft med nye vinduer

Giv dit hus et ansigtsløft med nye vinduer

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Kunne du tænke dig at give dit hus et ansigtsløft, eller drømmer du om at få et bedre lysindfald i dit hus? Så kan nye vinduer være den helt rette løsning. At udskifte vinduerne kan være en rigtig god måde både at give huset et nyt look, samtidig med at du får et bedre lysindfald, hvis du udskiftet de gamle små vinduer med nogle større vinduer.

Her i denne artikel kan du blive klogere på, hvilke overvejelser du med fordel kan gøre dig, hvis du overvejer at skifte dine gamle vinduer ud med nye og større vinduer.

Vælg vinduer der passer til husets stil

Der findes utrolig mange forskellige typer vinduer, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at vælge nogle, der passer til både bygningens stil og udtryk, så de passer sammen. Omvendt kan vinduerne også være med til at give dit gamle hus en ansigtsløftning, hvis du vælger større vinduespartier, og på den måde kan du næsten få følelsen af at have fået et helt nyt hus blot ved at skifte vinduerne ud.

Du kan vælge mellem mange forskellige typer vinduer, herunder blandt andet:

  • Sprossevinduer
  • Store glasfacader
  • Ovenlysvinduer

Overvej om vinduerne skal være vedligeholdelsesfrie

Ligesom der findes mange forskellige typer vinduer, så findes de også i flere forskellige materialer. Du kan for eksempel enten vælge, om de nye vinduer skal være fremstillet af træ, eller om de skal være fremstillet af en kombination af træ og alu. Det giver dig vedligeholdelsesfrie vinduer, fordi træ-delen vil være indvendigt i huset, mens alu-delen vil udgøre den udvendige del af vinduet. På den måde slipper du for at holde det udvendige træ vedlige i form af malerarbejde og lignende.

Andre fordele ved at udskifte vinduerne

Der er helt overordnet set rigtig mange fordele ved at få udskiftet vinduerne, og det gælder i særdeleshed, hvis de nuværende vinduer er utætte. I så fald kan du potentielt set opnå rigtig store besparelser ved at udskifte dem med nogle nye og tætte vinduer, og på den måde undgår du samtidig også kuldebroer og træk.

Nye vinduer kan med andre ord være med til at sikre dig et bedre indeklima, og så koster det samtidig ikke alverden. Derudover har du som privatperson mulighed for at benytte dig at håndværkerfradraget, hvis du vælger at udskifte vinduerne til nogle energivenlige vinduer. På den måde kan du holde regningen nede på et minimum, samtidig med at du kan opnå besparelser på varmeregningen hver eneste måned, ligesom du kan øge husets værdi og forbedre det samlede udtryk ved at få udskiftet de gamle og utætte vinduer med nogle nye. Det kan godt betale sig.