Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Gør terrassen klar til sommerdage og -aftener

Gør terrassen klar til sommerdage og -aftener

Dette er sponsoreret indhold

Sommeren har ramt det danske land, og det betyder, at danskerne bruger adskillige timer udenfor i det dejlige, varme sommervejr. Haverne er et af de steder, hvor allerflest dansker opholder sig, og derfor er det også vigtigt, at denne er indbydende og i tip top stand. Særligt bør du lægge et stort fokus på terrassen. I denne artikel finder du en række tips til, hvordan du gør terrassen klar til alle sommerens herligheder.

Forlæng tiden 

Der er næsten ikke noget mere skønt, end at sidde udenfor en lun sommeraften. Hvis temperaturerne har været høje i løbet af dagen, er det mange gange også muligt at sidde udenfor indtil langt hen på aftenen. Dog kan vi ikke rigtig undgå her i Danmark, at det bliver halv køligt om natten. Dette skal ikke forhindre dig og dine gæster i at blive siddende på terrassen, selvom natten falder på og temperaturerne langsomt går ned af. Det er nemlig muligt at forlænge tiden, hvor du kan sidde på terrassen. Dette kan du gøre med en terrassevarmer. Der findes mange forskellige slags, i forskellige størrelser, og det er derfor muligt for dig at finde en, der passer netop til din terrasse.

Overdække gør det muligt at sidde ude hele dagen

Det anbefales, at du søger skygge midt på dagen, når temperaturerne er højest og solen er stærkest, så du ikke bliver forbrændt. Med godt vejr er det dog altid fristende at søge udenfor – også midt på dagen. Hvis du er en af dem, der gerne vil kunne sidde udenfor hele dagen, uden at skulle tænke for meget på solens stråler, kan det være en fordel for dig at overveje, om du skal have en form for overdække til din terrasse. Du kan finde mange former for overdække: Parasoller, markiser og lignende – alle sammen i forskellige udgaver. 

Gør det hyggeligt 

Hvis det skal være indbydende at sidde på terrassen, skal det også være hyggeligt. Det behøver ikke at være besværligt at gøre din terrasse hyggelig – heller ikke selvom du føler, at du ikke har sans for indretning. Det eneste det kræver er, at du har lavet et eller flere områder, hvor det er muligt at sidde eller ligge. Dernæst skal du tilføre tekstiler i form en dug til bordet, tæpper på gulvet, hynder på stolene og eventuelt puder, der kan gøre det ekstra komfortabelt. Hav også tæpper, som du kan sidde med, når det er lidt køligere, tæt ved hånden. Det er desuden en god ide at vælge diverse tekstiler i forskellige farver for at give lidt ekstra liv til terrassen.

Foruden tekstiler skal du finde dine flotteste potter frem og plante smukke blomster. Blomster er med til at give liv, farve og hygge. Hvis du ikke har grønne fingre, bør du gå efter nogle af de planter, der kan passe sig selv – dem er der rigeligt af, så frygt ikke.

Udendørs belysning er også et must, hvis du skal kunne sidde derude og hygge om aftenen. Så frem med lanterner og stearinlys.