Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Har du brug for akut rottebekæmpelse?

Har du brug for akut rottebekæmpelse?

Dette indhold er sponsoreret 

Har du opdaget en rotte på din ejendom? Hvis svaret er ja, så skal du som det første vide, at du som borger har lovmæssig pligt til omgående at anmelde tilfældet til din kommune. Grunden til, at du har pligt til at reagere på tilfælde af rotter, er, at man i Danmark søger at inddæmme rottebestanden igennem lovmæssig håndhævelse af indberetningspligten hos den enkelte borger. Rotter formerer sig på rekordtid, og det er derfor et nationalt anliggende at sikre, at rottebestanden ikke vokser ukontrolleret, idet rotter anses som værende et skadedyr, der kan bære og sprede uønskede sygdomme blandt mennesker. Hvis du derfor har opdaget en rotte på din ejendom, får du herunder rådgivning om, hvad du skal stille op. 

Indberetning og bekæmpelse

Som førnævnt har du indberetningspligt i tilfælde af, at du opdager en rotte på din matrikel. Indberetningen sker på borger.dk, men i tilfælde af at du foretager indberetningen uden for åbningstiderne, kan du i stedet tilkalde en akut rottebekæmper, som kommer ud til dig med en trænet rottehund. Rottehunden er en hund, der er professionelt trænet til at opspore rotten eller rotterne gennem duftspor og lyde. Fra andre erhverv er hunde kendt for at være det bedste og mest effektive værktøj til for eksempel at opspore narkotika eller illegale våben. Dette skyldes hundenes ekseptionelt gode duftesans, som igennem flere år er trænet til at spore sig ind på én specifik duft. I dette tilfælde er det rottens karakteristiske duft, som hunden er trænet til at følge, hvilket er effektivt i rottebekæmpelse hos private. 

Det kan du selv gøre 

Selvom du står i en situation, hvor du har opdaget rotter på din ejendom, er der stadig nogle ting, du kan gøre fremadrettet for at mindske risikoen for, at du får rotter hos dig igen. Rottebekæmperen vil sandsynligvis give dig nogle specifikke redskaber i form af rottesikring, som kan være med til at give dig tryghed ved at forhindre fremtidige rotter på din ejendom. De gængse former for rottesikring til private forbrugere består som oftest af rottespærrer og kloakfælder, der sættes op af rottefængeren, som du har tilkaldt. Midlerne kan hjælpe til at mindske risikoen for rotters tilbagevenden hos dig. Derudover kan det være en god idé at overveje, om der er andre måder, hvorpå du kan mindske tilstrømningen af rotter som ved for eksempel at undlade at smide madaffald og brød uden for til fugle eller andet vildt, da duften af mad særligt tillokker rotter.