Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Hvad er en airfryer?

Hvad er en airfryer?

Når man hører at en airfryer bruger varmluft til at tilberede fødevarer, så kan man nemt og hurtigt tro, at en airfryer så er en lille varmluftovn. Dog er der både stor forskel på resultatet af den tilberede fødevarer ved de to, og så er teknologien bag de tomaskiner forskellige.

I en airfryer bevæger luften sig hurtigt og cirkulerende rundt i den lille maskine, som ikke blot giver en sprød og lækker overflade, men gør det også langt hurtigere end i en varmluftovn, da arealet, for varmluften, er væsentligt mindre.

Desuden kan en airfryer med sin varmluft funktion lave en sprødere skorpe langt hurtigere, som er med til at holde på saften i madvaren, og dermed skabe denne “fritterede” eller “dybstegte” oplevelse af fødevaren, når den har været igennem en airfryer tur.

Fordele ved en airfryer

Foruden det ovennævnte, så er der flere fordele ved at bruge en airfryer. Alle kan lide en sprød pommes frites, men en sundere pommes frites ville da ikke være så dårligt heller.

Med en airfryer behøver du ikke, hvis overhovedet, at bruge olie eller andre fedtstoffer til tilberedning af maden, da bageskuffen i en airfryer typisk er lavet med en non-stick overflade, der gør, at fødevarerne ikke sidder fat i denne, når de bliver tilberedt i en airfryer.

Derudover, så gør varmluftfunktionen desuden, at man ikke behøver at bruge olie i lige så stor grad, hvis man vil opnå et sprød og lækkert resultat, som nævnt ovenfor.

Derfor er airfryeren altså det sundere og hurtigere alternativ til henholdsvis fritøsen og varmluftovnen.

Som nævnt gør det mindre areal i airfryeren også, at fødevarer bliver tilberedt væsentligt hurtigere end i en stor varmluftsovn.

Ser man eksempelvis på en helstegt kylling, så kan denne hurtigt tage 60-80 minutter at tilberede på traditionel vis i en varmluftsovn. I en airfryer kan denne tid halveres til 30-40 minutter, alt efter, hvor stor kyllingen er.

Der er altså gode fordele ved at vælge en airfryer over en fritøse eller en varmluftsovn – det er både sundere og hurtigere.

Hvordan bruges en airfryer?

De fleste airfryere, eller varmluftsfrituregryder, som de også kan kaldes, kan nemt betjenes ved hjælp af ganske få knapper og deraf ganske få tryk.

Du kan i airfryerens beholder og eller kurv ligge fødevarer direkte ned og tilberede dem som de er, med krydderier eller lignende. Har du med flydende retter at gøre, så kan du med fordel stille en skål eller et fad ned i beholderen – så er der også mindre at gøre rent.