Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Hvad er leasing af bil?

Hvad er leasing af bil?

Når du leaser en bil, så lægger du en udbetaling og betaler en månedlig ydelse for brugsretten af en bil. Under perioden af leasing af en bil, leasingperioden, er der visse betingelser, som er gældende for denne periode og selve leasingaftalen. 

Disse betingelser afhænger for leasing af en bil varierer fra virksomhed til virksomhed, men typisk vil der være et alderskrav hos alle virksomheder, hvor minimumsalderen sædvaneligvis er 21 år.

Når man taler om leasing af en bil, så ejer du ikke bilen, som du leaser, men derimod lejer du den og overtager samtidig retten til brug af bilen, men er ikke forpligtet til hverken at afskaffe dig bilen, når du ikke længere vil have den, eller binder der til bilen, når du lægger udbetalingen (og hvis du gør, så er det typisk maksimalt et år).

Fordele ved leasing af bil

Ved leasing af en bil kan du langt hyppigere vælge at skifte din bil ud, da en leasingperiode typisk kun varer mellem 24 og 36 måneder. Dette betyder også, at du ikke behøver at købe en ny bil hver gang, men blot kan opsige leasingaftalen og underskrive en ny, når det passer dig.

Derudover så slipper man ved leasing af en bil også for at skulle betale gebyrer og renter, der ellers ville være ved at købe en bil ved hjælp af et billån, hvor der både skal afbetales månedligt på billånet, ejerafgifter og så videre.

Når leasing perioden så er slut, så så tager finansieringsselskabet bilen tilbage og disse sørger så enten for at release den eller sælge den. Derfor er dette heller ikke et punkt på listen over ting, som du skal bekymre dig om. Selskabet hæfter således også for eventuelle værditab med mere, hvis dette skulle være tilfældet.

Leasing af en bil giver desuden også overblik og kontrol over, hvad man har af udgifter hver måned, da dette ikke ændrer sig, men kører konsekvent gennem hele leasingperioden.

Typer af leasing af bil

Der findes adskillige måder at lease på, og derfor er det også forskelligt, hvordan det fungerer. Når du skal bestemme dig for, hvordan du vil håndtere leasing af en bil, så er det værd at overveje, hvad formålet med leasingen af bilen er, og hvordan du gerne vil betale for det.

Der er nemlig forskel på, om det er privatleasing, langtidsleje, releasing eller flexleasing. Hver aftaletype har forskellige betingelser og giver leaser forskellige muligheder, hvad angår både service, abonnement, reparation og så videre.