Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Hvad kan du bruge en boligadvokat til?

Annonce

At købe eller sælge et hus er en kæmpe beslutning, som kræver en del papirarbejde. Derfor er det godt have en til at rådgive gennem processen, så man ikke mister overblikket eller føler sig snydt, når salget går gennem. Her kan du læse mere om, hvornår du kan bruge en boligadvokat.

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er en rådgiver, som du kan hyre i forbindelse med ændringer i forhold til din bolig. De fungerer som din rådgiver, hvilket betyder, at de kun varetager dine interesser. De får altså ikke provision af salg af bolig, realkreditinstitutter eller andet. Det betyder, at du kan være sikker på, at din boligadvokat vil gøre sit arbejde for, at du kan komme ud med den bedste løsning i sidste ende. Hvis du derimod fik rådgivning gennem et boligselskab, kan du opleve, at de hellere vil gå på kompromis for selv at få et bedre udbytte. Det slipper du for at bekymre dig om, når du finder en privat boligadvokat.

Få råd efter din interesse

Salg eller køb af bolig er ikke ligefrem ukompliceret. Der er en masse forhold, dokumenter og faldgruber, som du skal holde øje med. Det er store pengebeløb, som der bliver handlet med, så man vil helst ikke stå tilbage med noget, som man fortryder. Mange oplever at ville ændre i aftaler og kontrakter, inden man skriver under, men det kan være svært at lure det juridiske sprog. Hvis du ikke føler dig tilpas med at stå med enten et salg eller køb alene, så er en boligadvokat en god måde at få rådgivning uden dagsorden.

Hvad kan en boligadvokat gøre for dig?

Når du hyrer en boligadvokat, vil I starte et samarbejde. Boligadvokatens primære rolle vil som regel være at gennemgå dokumenter og forhold, som ligger til grund for handlen. Det er blandt andet for at gøre dem forståelige for dig, så du kan følge med i handlen, men også for at sørge for, at de er ordentlige. Det er blandt andet købsaftale, ejerskifteforsikring, tilstandsrapport, energimærkning, vedtægter fra ejerforeningen og meget mere. Derudover kan du også bruge din boligadvokat gennem forhandlingerne. De kan blandt andet hjælpe dig med at oprette et realistisk bud baseret på dokumenterne. De vil altså sørge for at forhandle både pris og vilkår på dine vegne. Det er altid en god ide med juridisk hjælp i bolighandler, men især hvis det er dit første boligkøb kan det være en god beslutning.