Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Indret dit hjem med tanke for lyset

Annonce

Mange elsker at indrette deres hjem, og det er der ikke noget at fortænke dem i. Det er trods alt en helt naturlig reaktion at ville udtrykke sig selv i de rammer, man bruger store dele af sit liv omgivet af. Desværre handler rigtig meget af den boligindretning om specielt nips eller dyre møbler. Det betyder desværre, at mange helt glemmer noget så vigtigt som lys i deres indretning. Det er ærgerligt, for strategisk brug af lys er en af de nemmeste og billigste måder at ændre stemningen i et rum fuldstændig.

Renover med lys i tankerne

En af de mest markante måder, du kan udnytte lys på er at lade mere af det komme ind. Det får dit hjem til at fremstå gladere og større, men meget tyder også på, at det vil gøre dig gladere. Det kan med andre ord sagtens betale sig at få et par gode håndværkere til at installere nye eller større vinduer i dit hjem. Hvis du har mod på det, kan du sågar få dem til at bryde et par mure ned, så lysindfaldet bliver bedre i hele dit hjem.

Plissegardiner- Gå lys uden at blive blændet

Det kan dog være en både dyr og omstændig proces. Heldigvis er der derfor også nemmere og billigere måder at bruge lyset til din fordel, når du indretter din bolig. Det kan for eksempel være at installere såkaldte plissegardiner. Det er nemlig ikke altid, at lyset er lige ønsket. Med et godt sæt plissegardiner kan du dække alle store glaspartier i hjemmet, så solen ikke stråler lige ind og blænder dig, din bog, din skærm eller lignende. Fordelen ved plissegardiner er dog, at det ikke er mørklægningsgardiner. De skærmer altså for den blændende sol, men de lader stadig meget af det behagelige, naturlige lys ind.

Husk lamperne

I mørke Danmark kan vi dog ikke altid være afhængige af naturligt lys. Derfor bør du også tænke på lamper, når du indretter dit hjem. Hvor passer de ind, og hvilket lys skal de have? Særligt typen og styrken af lys fra en lampe kan nemlig have en stor indvirkning på stemningen i et rum. Derfor kan du med fordel se pærerne lyse, inden du køber dem. Selve lampen er dog lige så vigtig for rummets stemning. Skal du have en sød bordlampe eller en grandios lysekrone? Måske er der sågar plads til begge dele. Hvem kan få for meget lys?