Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Indretning af børneværelset

Indretning af børneværelset

Når et børneværelse skal indrettes, skal man både være smart og og kreativ. Det handler nemlig om at få mest ud af pladsen i form af smarte opbevaringsløsninger, samtidig med at værelse indrettes på en sjov måde, som har præg af barnets personlighed og liv. 

Den rigtige børneseng 

En børneseng skal først og fremmest være i god kvalitet og behagelig, så barnet er veludhvilet og klar til at lære og vokse. Derudover findes der børnesenge, som består af flere funktioner. Er pladsen på børneværelset begrænset, er en børneseng med opbevaringsplads ideel, eller halvhøje senge med plads til kommode eller skrivebord under. 

Et tema 

En sjov og nem ide til indretning af et børneværelse er et tema. Er barnet vild med heste eller en bestemt tegneserie, kan værelset helt enkelt indrettes ud fra dette tema. Tager vi udgangspunkt i heste temaet, kan værelset indrettes med billeder og bamser af heste. Et farvetema er også en nem mulighed at indrette et pænt og velorganiseret børneværelse. Det skaber nemlig en bedre sammenhæng i værelset og får det samtidig til at se mere ryddet og organiseret ud. 

Børneværelser kan nemlig hurtigt se rodede og uorganiserede ud. En god regel er derfor at holde indretningen enkel, hvilket ikke behøver at være lig med kedeligt. 

DIY projekter  

Gør-det-selv projekter er en måde at sætte et personligt præg på værelset. Dette gør også værelset unikt. Det kan være et motiv på væggen eller selvbyggede møbler såsom reoler, kommoder eller endda senge. 

Er DIY-projekter ikke jeres stærke side, kan man altid hyre malere eller snedkere til små opgaver. 

Et hyggeligt hjørne 

Et børneværelse skal selvfølgelig også være hyggeligt og et sted hvor barnet kan være i fred og få ro, hvis behovet er for det. Derfor er et hyggeligt hjørne en god idé på et børneværelse, hvis pladsen altså er til det. Lyskæder og et lille telt, som nemt kan bygges ud af lagner, og en masse puder, kan nemt sammensættes til et hyggeligt børnehjørne. Reglen kunne derfor være derhjemme, at barnet ville kunne bruge dette hjørne til at være i fred og koble af. 

Plads til hobbyer

De fleste børn har hobbyer, interesser eller samleobjekter. Dette er med til at sætte et personligt præg på barnets værelse. Er barnet glad for at læse, kan en smart bogreol eller anden opsætning af barnets bøger opsættes på værelset. Er barnet glad for at tegne og male, kan en lille kreativ station også nemt kreeres med et lille bord og en masse gode farver og andet materiale barnet bruger til at udtrykke sin kreativitet.