Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Sådan gør du din båd klar til en vinter i havnen

Sådan gør du din båd klar til en vinter i havnen

Dette er sponsoreret indhold 

Efter en dejlig sommer med skønne sejlture på det åbne hav, kommer den barske vinter og banker på døren. Selvom det kunne være skønt, hvis vejret i Danmark tillod, at man kunne sejle i sin båd hele året rundt, så er det desværre ikke tilfældet i det nordiske klima. Hvis man er bådejer, er det derfor vigtigt, at man husker at gøre sin båd klar til vinteren, så den er klar til sejlture igen næste sommer. Men hvad er det nu lige, man skal være opmærksom på, når båden skal vinterklargøres? Hvis båden lægger til i en A havn, er det muligt at lade båden ligge i vandet hen over vinteren. Men dette betyder ikke, at båden ikke skal vinterklargøres, der er nemlig stadig nogle ting, man skal være ekstra opmærksom på. Hvis man har brug for lidt råd til vinterklargøring af båden, så læs med her – denne artikel kommer nemlig med en simpel guide til vinterklargøring af båd

Vær opmærksom på din forsikring

Hvis man vælger at lade sin båd ligge i havnen over vinteren, er der nogle ting, man skal være opmærksom på. Man skal blandt andet være klar over, at ens ansvarsforsikring ikke dækker, hvis båden skulle gå hen og synke over vinteren. For at undgå, at båden synker, er det en god idé at investere i nogle kraftige fortøjninger, som kan klare den hårde belastning, som den danske vinter byder på. Vær derudover også opmærksom på at fjerne elektronik og andre ejendele fra båden, så man undgår tyveri. 

Undgå skimmelsvamp i båden 

Desværre kan der nemt komme skimmelsvamp i båden over vinteren. Det er derfor et godt råd at gøre, hvad man kan for at undgå fugt i båden. Tag derfor og anskaf nogle såkaldte ‘tørboller’, som kan placeres rundt omkring i båden – på den måde kan kondens og mug undgås, og man slipper for at få skimmelsvamp i båden. 

Vinterklargøring af bådens motor 

Det er vigtigt at passe på bådens motor over vinteren. Man kan med fordel benytte Anti-Freeze og grøn glykol til dette. På den måde kan man frostbeskytte motoren mod korrosion og eventuelle skader i frostvejr. Ydermere, er det en god idé at snakke med sin motorproducent, så man kan sikre sig, at man beskytter sin motor på den mest optimale måde. 

Hovedrengøring af båden 

Det er en god idé at gøre båden rent fra top til tå, inden vinteren banker på døren. Derfor skal man vaske båden – både udvendigt og indvendigt. Man kan finde forskellige slags bådshampoo, som er egnet til at fjerne saltet fra båden.