Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Sådan kan du istandsætte dit køkken, uden at det koster en formue

Sådan kan du istandsætte dit køkken, uden at det koster en formue

At få monteret et helt nyt køkken er en af de absolut dyreste poster i hjemmet, hvis der skal et helt nyt køkken til. Typisk er prisen på det nye køkken kun overgået af prisen på et helt nyt badeværelse. Hvis du er træt af udseendet på dit nuværende køkken, findes der dog heldigvis råd for, hvordan du kan istandsætte og modernisere det, uden at det kommer til at koste en formue. Hvordan det kan lade sig gøre, kan du blive meget klogere på her i denne artikel.

Sådan kan du nemt og billigt istandsætte dit køkken

Nedenfor kan du finde en række forskellige forslag til, hvordan du nemt og billigt kan både istandsætte og modernisere dit køkken, så det faktisk ser ud som om, at du har fået et helt nyt køkken:

  • Skift køkkenlåger og greb
  • Skift bordpladen
  • Mal væggene, tapetser eller opsæt nye klinker

Skift køkkenlåger og greb

Mange tænker fejlagtigt, at de skal have monteret et helt nyt køkken, når de gerne vil ændre på køkkenets udseende. Et helt nyt køkken er dyrt, og det er faktisk slet ikke nødvendigt, så længe skabe og skuffer stadig fungerer, som de skal – og det vil de typisk gøre i langt de fleste tilfælde.

I stedet for kan du nøjes med at få monteret helt nye køkkenlåger og moderne greb, hvis du vel at mærke ikke vælger grebsfrie køkkenlåger. Hvis du ikke har råd til nye låger, eller hvis du bare godt kunne tænke dig en anden farve på de nuværende låger, kan du også starte med at male dem og se, om det giver et tilfredsstillende resultat.

Skift bordpladen

Bordpladen i køkkenet fyldet rent fysisk meget, og derfor vil den også automatisk komme til at fylde meget visuelt. Ved at udskifte den gamle bordplade med en ny og moderne en, så kan du faktisk skabe et helt nyt look i dit køkken, og heldigvis koster en ny bordplade ikke ret meget. Det kommer dog selvfølgelig helt an på, om du vælger en træbordplade, en granitbordplade eller en helt anden type bordplade.

Mal væggene, tapetser eller opsæt nye klinker

Som prikken over i’et i køkkenet kan du med ganske få midler skifte udtrykket i køkkenet ved blot at male væggene, tapetsere eller opsætte nye klinker – eller du kan gøre en kombination af de tre nævnte ting. Du kan enten male væggene i en klassisk hvid og stilren farve, men du kan også gøre stemningen mere hyggelig og personlig ved at sætte en anden farve på væggen. Det kan for eksempel være en mat sort eller en blå farve og så vælge matchende klinker.