Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Sådan kan du ordne et stoppet afløb

Sådan kan du ordne et stoppet afløb

Tilstoppede afløb er en simpel kendsgerning, som vi alle kender til. På et eller andet tidspunkt har du, eller vil du i hvert fald, opleve, at stå med et stoppet afløb. Her vil du højst sandsynligt finde dig selv søge på internettet for at finde ud af, hvordan du ordner dit tilstoppede afløb. Denne artikel kan være behjælpelig, i din søgning, da du herunder finder nogle tips og tricks til, hvordan du fikser et stoppet afløb.

Søg professionel hjælp, hvis den er helt gal

Et tilstoppet afløb skyldes typisk, at fremmedlegemer eller andet snavs sidder fast i et afløbsrør. Oftest er udfordringen, hvordan du renser dit afløb, mens vandet ophober sig. Hvis du ikke fik ordnet afløbet hurtigt nok, kan det nemlig skabe en ret rodet situation. Oftest kan en tilstoppet vask afhjælpes med afløbsrens, som kan købes i et supermarked eller i et byggemarked. Du kan også gøre brug af eddike, der hældes ned i afløbet, hvorefter du kan komme bagepulver i. Denne kombination af eddike og bagepulver skaber en kemisk reaktion, der kan være med til at afhjælpe det tilstoppede afløb. Hvis uheldet ude, og du står med et stoppet afløb, der er så galt, at det ikke kan fikses på egen hånd, kan du altid tilkalde professionel hjælp. Det kan oveni også være en god idé at bestille en kloak spuling, så du kan komme problemet fuldstændig til livs.

Forebyg, at dit afløb tilstopper

Først og fremmest er det en godt at vide, hvordan man forebygger et tilstoppet afløb. I køkkenet skal du være forsigtig, når du skal af med fedt og olie i vasken. Find derfor alternative metoder, når der er mulighed for det – ellers sørg for, at du kun kommer små mængder af fedt ned i afløbet, samtidig med, at du lader det varme vand køre. Lad vær med at skaffe dig af med madaffald og andet i din vask. Det er en god idé at have en sil i vasken, der kan fange de stykker af mad og affald, der egentlig hører til i skraldespanden. På badeværelset er det en god idé at gøre brug af et afløbsdæksel eller et filter, der kan fange så meget hår som muligt. Rengør også de synlige områder i dine afløbs åbninger, når du kan se, at der begynder at samle sig snavs. Hvis problemet er umuligt at løse på egen hånd, så husk, at du altid kan tilkalde professionel hjælp.