Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Sådan kan du tjekke din elregning for eventuelle fejl

Sådan kan du tjekke din elregning for eventuelle fejl

Er du måske lige flyttet hjemmefra, og skal du tjekke din elregning for første gang, eller er du måske kommet ud for en elregning, som lyder alt for høj til, at den kan være sand, så er det en god ide, at du sætter dig ind i, hvordan du bedst kan tjekke din elregning. Dette er den bedste måde, hvormed du sikrer dig, at du ikke betaler for meget for din el i hverdagen. I denne artikel kan du finde de tre vigtigste ting, som du bør tjekke først. Du kan også her se Danmarks nye sammenligningssite for elpriser, så du kan sammenligne din nuværende pris for el med andre leverandører. 

Vær sikker på, hvad du betaler for

Når du skal tjekke din elregning for fejl, så er det nødvendigt, at du kigger på, hvad du egentlig skal betale for, når regningen kommer ind ad døren. Det første du skal betale for er dit forbrug af el. Derudover betaler du også for forskellige afgifter til staten. Disse er ikke til forhandling og skal derfor betales, og til sidst betaler du for et abonnement til elselskabet og netselskabet. Dette er de tre største kategorier på din elregning, som du skal have styr på, og står der andre betalinger på din regning, så er det her en god ide at ringe for at få en forklaring på din regning. 

Vær klar over dit eget forbrug

For mange danskere kan det være svært at vide, hvor meget el man egentlig bruger i hverdagen. Dette er der heldigvis råd for, da du kan aflæse på din egen elmåler, hvor meget du har brugt. Det er forskelligt, hvordan dette ser ud på elmåleren, men normalt står dette på din elmåler, og du kan dermed selv bedømme, om du har betalt for meget eller for lidt. Er du bekymret for, at du bruger for meget strøm, eller du betaler for meget for den, som du får sendt ud, så kan det være en god ide at sammenligne dit elforbrug med en husstand i en lignede situation som din og se, om tallene er tætte på hinanden. 

Vær klar på regningen, når den kommer

Det er forskelligt, hvor tit du skal betale for strøm. Dette kommer an på den aftale, som du har indgået med netselskabet og elselskabet, men for det meste, så skal du betale hver tredje måned, hvert halve år, eller hvert år. Betaler du kun hvert år, så er det vigtigt, at du holder øje med dit forbrug gennem året, så du kan være sikker på, at du ikke kommer til at betale for meget for din strøm.