Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Sådan laver du din helt egen indkørsel der er god for bilen

Sådan laver du din helt egen indkørsel der er god for bilen

Har du problemer med sand og grus i indkørslen, som beskadiger eller gør din bil unødvendigt beskidt? Så bør du overveje at etablere din egen indkørsel, lavet helt efter dine egne behov. Det er ikke ualmindeligt besværligt at anlægge sin egen indkørsel, men det kræver at du får styr på de helt grundlæggende metoder. Når du har gjort dit forarbejde, kan du i løbet af en enkelt weekend blive færdig med at anlægge indkørslen, som naturligvis både er jævn og flot at se på. Nemt, ikke?

Vælg dine materialer med omhu

Det er vigtigt, at følge med her, hvis du skal være sikker på at indkørslen holder i mange år. En belægning kan efter et par år risikere at skride, fordi belastningen af tunge biler og dæk, der bremser og drejer, er overvældende. Hvis du gerne vil undgå dette, er det vigtigt at du får bygget en kraftig kantsikring. Vælg eksempelvis en synlig kantsikring med betonblokke, som etableres før resten af belægningen. Disse betonblokke forhindrer belængingen i at skride ud til siden, og resultatet bør holde i mange år. Hvis belastningen i din indkørsel er meget stor, bør du overveje at anlægge indkørslen i asfalt. Er den til gengæld ikke hyppigt brugt, kan du uden problemer vælge store fliser, som giver et helt andet udtryk end asfalt. 

Hav en god bund 

En solid indkørsel kræver mere end blot stærk kantsikring. Hvis du vil være sikker på, at indkørslen får den nødvendige styrke og skal holde i mange år, er det vigtigt at du ikke går på kompromis med indkørslens bund. En stærk bund består af fire lag der bliver lagt ovenpå den faste råjord. Du skal derfor sørge for at lave en udgravning hvor der er plads til at du lægger geotekstil ovenpå råjorden, og derefter en 15-30 centimeter bundsikringsgrus som bør vibreres. Herefter skal du bruge et lag af stabilgrus og slutte af med læggegrus, hvorefter du kan lægge indkørslens asfalt eller fliser. 

Tips og tricks

Når du skal anlægge en indkørsel bør du også være opmærksom på pladsen. En indkørsel bør som minimum være 3 meter bred, så der er plads til bilen uden at være usikker på om den kører på en kant eller andet. Det er desuden heller ikke helt billigt at anlægge ny indkørsel, så derfor bør du på forhånd beregne hvor meget det kommer til at koste inden du går igang. Der findes heldigvis mange løsninger, så sørg for at vælge den du bedst kan lide!