Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Sikker på trampolin: Tips til at øge sikkerheden

Sikker på trampolin: Tips til at øge sikkerheden

Dine børn skal kunne føle sig 100 % trygge, når de opholder sig på jeres havetrampolin, og du skal med ro i maven kunne sende dine børn ud i haven. For at sikre maksimal tryghed for både børn og forældre, så er der nogle ting, man kan og bør gøre med henblik på at maksimere sikkerheden.

Kondition.dk har været så flinke at byde ind med en række gode råd, som du vil få foræret i blogindlægget.

Få monteret et holdbart sikkerhedsnet med det samme

Skulle du mod forventning ikke allerede have udstyret jeres trampolin med et sikkerhedsnet, så er det ved rette tid. Med et godt sikkerhedsnet er det nemlig muligt at forebygge både større og mindre faldulykker. Endvidere er sikkerhedsnettet – alene med sin tilstedeværelse – med til at skabe tryghed for både brugerne og tilskuerne.

Vi ved godt, at 1.000-2.000 kr. er mange penge for et net, men kan nettet være med til at forhindre, at dine børn kommer til skade, så mener vi, at det er en god investering. Få derfor bestilt et sikkerhedsnet så hurtigt som muligt og få det monteret umiddelbart efter levering.

Få sikret trampolinen mod stormvejr

Hvert eneste år er trampoliner skyld i utallige stormskader. Som du måske kan regne ud, så kan en flyvende trampolin forårsage alvorlige skader. I bedste fald rammer trampolinen bare et træ, men det kan lige så godt smadre naboens vinduer, drivhus eller gyngestativ. I værste fald rammer det en eller flere personer på sin vej, hvilket kan være yderst alvorligt.

Derfor er det din pligt at stormsikre jeres trampolin. Du kan f.eks. gøre følgende:

  1. Anvend et stormsikringssæt (ved hjælp af spiralkroge og nylonbånd er det muligt at fastgøre trampolinen)
  2. Pak trampolinen væk, hvis der er varslet storm (hvis det er muligt)
  3. Udskift trampolinen med en nedgravet trampolin (de flyver ikke væk ligesom fritstående trampoliner)
  4. Læg noget tungt ovenpå trampolinen (så den ikke bare lige kan blæse væk)

Lad ikke dine børn hoppe på en våd trampolin

Selvom dine børn ikke nødvendigvis har noget imod at få våde tæer, så må du ikke lade dem hoppe på en våd springdug. Våde trampoliner er nemlig meget glatte, hvorfor det hurtigt kan gå galt, hvis man udfordrer skæbnen. Tør derfor trampolinen grundigt af eller lad solen tørre springdugen inden brug. Således reducerer du risikoen for, at de små falder og slår sig.

Gør ind- og udstigningen mere sikker

Det er ikke kun, når man hopper, at man kan komme til skade. Det er faktisk også muligt at komme galt afsted i forbindelse med ind- og udstigningen.

Ved de fritstående trampoliner kan der nemlig være et godt stykke mellem græs og trampolin (også kendt som indstigningshøjden). For at reducere indstigningshøjden vil det bedste selvfølgelig være at købe en nedgravet trampolin, men det er også muligt at købe en praktisk stige til den fritstående trampolin.