Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Små tips til store forandringer i hjemmet

Små tips til store forandringer i hjemmet

Rummene i vores hjem fortæller en historie. Det er her, vi kan føle os tilpas, mens det også er her, at vores person kommer til udtryk. Mens du kan få hjælp til større renovationer er der også meget du kan gære selv hvis du drømmer om at peppe dine rum lidt op, giver vi dig her råd til, hvordan du kan gøre det. Som regel skal der ikke meget til for at gøre den store forskel.

Gør dit soveværelse personligt med familiefotos

Mange af os har en stribe familiefotos , som er gemt væk i albums. Måske tiden er inde for, at de fotos får lov at fylde lidt mere i dit hjem? Soveværelset er og bliver et personligt rum. Hvorfor ikke gøre dette rum endnu mere personligt? Det kan du gøre ved at forvandle rummet til stedet for dine familiefotos, minder og historier. Du kan heraf investere i nogle søde rammer, hvori dine favoritfotos af familien pryder rammen. Et godt tip er at mixe rammernes størrelse og form samt udnytte væggens farve, eksempelvis ved hjælp af transparente rammer.

For at undgå at lave huller i væggen, når du vil hænge dine familiefotos op, kan du bruge lim i stedet for søm, skruer og rawlplugs. Pattex har f.eks. lavet en kraftig lim ved navn Click & Fix No More Nails, som er nem at anvende. Denne lim kan bruges på alt fra beton og gipsplader til mursten, træ og fliser. Tre simple trin gør det muligt at hænge dine fotos op på væggen uden behov for at bore; rengør rammens flade, påfør limen via applikatoren, sæt rammen op det ønskede sted på væggen. Du har et par minutter til at justere rammen, inden limen tørrer. På den måde slipper du for at overdynge væggen med huller, når du vil skabe plads til din familie i soveværelset.

Kilde: Pixabay

Giv badeværelset nyt liv med grønne planter

Vi kan have en tendens til at glemme badeværelset, når hjemmet indrettes. Det kan dog betyde alverden at dedikere lidt opmærksomhed til dette rum, og ofte skal der ikke meget til for at gøre en forskel. Især er grønne planter en alletiders idé, når du vil bringe liv og ifølge Bolius et bedre indeklima til dit badeværelse. Mange badeværelser er af få kvadratmeter, hvorom det kan være svært at finde gulvplads til store planter. I stedet kan du gøre brug af rummets vægge, når du vil pynte med planter. For eksempel kan du arrangere små søde planter i glas og sætte dem op på væggen.

Faktisk er det muligt at påføre dine glas med planter direkte på væggen – og det uden, at du skal bore eller på anden måde ødelægge væggen. No More Nails Waterproof er monteringslimen, som egner sig perfekt til fugtige steder såsom badeværelser. Den stærke sammenligningskraft sørger for, at de små glas med planter bliver på væggen. Når du er færdig med at lime planteglassene på væggen, kan du eventuelt fjerne overskydende lim med et lille kort såsom et spillekort. Bøj kortet en smule, og skrab overskydende lim af kanterne. På den måde sikrer du dig et flot resultat.

Kilde: Pixabay

Små hylder i stuen giver plads til fine accessories

Vi har alle nogle små, fine og personlige genstande, som fortæller noget om vores person og stil. Med et par små hylder i stuen kan du lade disse genstande komme til sin ret. Det kan være, at du har en række fine vaser, du vil vise frem, eller det kan være træfigurerne fra Kay Bojesen, du vil skabe plads til. I så fald er et par hylder i stuen en smadder god idé til at lade disse accessoires komme til sin ret. Er dine accessoires eller vægge farverige, er hylder i neutrale farver ofte at foretrække.

Når du vil montere dine hylder på væggen i stuen, kan du eventuelt bruge No More Nails Original. Denne monteringslim har en sublim fæsteevne, og så er den lige til at anvende. Den fæstner på de fleste byggematerialer inden døre, og den gør det muligt for dig at opsætte hylder uden behov for anden værktøj. Eventuelt kan du anbringe en tandstik i limstrimlen for at dosere limen bedre. På den måde har du kontrol over limen og kan deraf tilføre den på netop det område, du ønsker.

Fra soveværelset til badeværelset og videre til stuen. Forhåbentlig har du fået lidt inspiration til, hvordan du kan give disse tre rum nyt liv via lidt simpel og livsgivende indretning. Fotos, planter og hylder med accessoires er alt sammen en del af det, der kan gøre den store forskel i hjemmet.