Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Tre gode råd til, hvordan du vedligeholder dit ventilationssystem

Tre gode råd til, hvordan du vedligeholder dit ventilationssystem

Dette indhold er sponsoreret

Har du et ventilationssystem i hjemmet, eller har du et ventilationssystem på kontoret, så er det vigtigt, at du ved, hvordan du skal vedligeholde det. Der kan nemlig være stor ekonsekvenser, hvis du ikke rengører og efterspænder dit system. Dette kan være eventuelle sundhedsskadelige partikler, som bliver spredt i rummet, eller det kan være træk, fordi låger og ventiler ikke er spændt ordentligt fast. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du kan vedligeholde dit ventilationssystem, så du altid kan have klar og ren luft i dit hjem og på din arbejdsplads. Du kan for eksempel anskaffe dig et aktivt kulfilter, som kan rense luften for ubehagelige lugte som kan findes i for eksempel slagterier eller rensningsanlæg.

Hold et godt øje med din bolig

Inden du beslutter dig for at anskaffe dig et ventilationssystem til dit hjem eller din arbejdsplads, så er det en god ide, at du efter tjekker dit hjem eller dit kontor for træk eller eventuelle steder, hvor luften kan trænge igennem udefra. Dette vil nemlig gøre, at system vil arbejde langt hårdere, end det er nødvendigt. Det er derfor vigtigt, at du lukker  eventuelle huller i hjemmet, så dit ventilationssystem ikke kræver voldsom vedligeholdelse.

Vask dit ventilationssystem blidt

Når du skal vedligeholde dit ventilationssystem, så er det vigtigt, at du gør dette med en blid hånd. Dette betyder, at når du skal rense system for støv og andre partikler, så er det vigtigt, at du finder den milde sæbe frem, og at det er en blid svamp, som du benytter til selve rengøringen. Derudover er det vigtigt, at du efter afvaskningen tørrer ventilationssystemet fuldkomment, så der ikke kan komme vand i de elektroniske dele. Derudover er det vigtigt, at du husker at slukke elektriciteten til ventilationssystemet, inden du vasker det, så du undgår en eventuel ulykke. 

Luft ud i hjemmet og på kontoret flere gange om dagen

Når du skal vedligeholde din ventilator, så er det vigtigt, at du holder dens arbejdsbyrde til et minimum. Dette forlænger dens levetid, og du vil kunne få mere glæde af systemet. Dette kan du gøre ved at sørge for, at du lúfter ud i hjemmet eller på kontoret minimum fire gange om dagen i cirka fem minutter. Dette giver dig og de andre i husholdningen frisk luft, og din ventilator skal derfor ikke arbejde lige så hårdt, som hvis du valgte at lade denne gøre alt arbejdet.