Fræsning af græsplæne

Er din græsplæne skæv eller fyldt med små knolde, som er irriterende for øjet eller når der skal spilles fodbold i haven? Er der meget mos i din græsplæne, som er ved at tage over i stedet for det grønne græs? Så er det måske tid til en fræsning af din græsplæne.
En af de sværeste discipliner i haven, er at lave en ny og fuldstændig lige græsplæne. Det kræver enorm meget koordination, planlægning og eksekvering at få den nye have til at spille som man ønsker den. En af de ting, som mange danskere har det svært ved, er fræsning af græs og derefter anlægningen af en ny græsplæne. Du er dog kommet det rette sted, hvis du går med drømmen om en ny græsplæne og derfor tænker, at du skal have hjælp til fræsning af græs. Hos Handyhand har vi flere engagerede og dygtige personer, som kan hjælpe dig med at få ordnet dit græsareal. Sammen aftaler I udførelsen i form af tidspunkt og pris for igangsættelsen af fræsning af græsset.  

Sådan foregår fræsning af græsset

En fræsning af græs er basalt set at du river græs (og moslaget) op af din have eller mark for at give jorden luft og rette buler og huller i plænen. Det giver mening, hvis du skal have anlagt en ny have at kigge på plænens tilstand og konstatere, hvorvidt den trænger til en nyanlæggelse. Se på plænen som du ser på en fodboldbane - den skal helst være helt flad og flot grøn. Hvis du kan konstatere kritiske fejl og mangler på plænen eller den er hårdt plaget af eksempelvis mos eller ukrudt, kan det sagtens give god mening at fræse sin græsplæne. Det gøres med en såkaldt jordfræser og almindelig håndkraft. På den måde kan du få skabt en helt ny og flot plæne og samtidigt give din plæne, den luft som den måske trænger til. 

Det skal du huske på ved fræsning

Der er et par ting, du skal være opmærksom på, hvis du bestemmer dig for at få fræset græsset. Først og fremmest skal du være indstillet på, at det er en lang proces, der kommer til at tage noget tid, hvis du skal have anlagt nyt græs efter fræsning af dit nuværende græs. Græs er en af de mest modstandsdygtige planter i planteriget, men derfor tager det alligevel noget tid, før du kan se resultater af det bestilte arbejde. Der er forskellige muligheder for, hvornår man kan fræse græs og anlægge en ny plæne, som du læse mere om i næste afsnit. 

Bedste tidspunkt at fræse græsplæne på

Hvis du nu har du besluttet dig for at finde hjælp til fræsning af dit græs, så er der to tidspunkter på året, hvor det er bedst at få det gjort på. Det allerbedste tidspunkt for fræsning af græs, er når sommeren går på hæld og vi er på vej ind i efteråret - det vil sige slut august til midt september giver gode vilkår for, at græsfrøene kan spire optimalt. Du kan også vælge at gøre det først på året i slut-april til start-maj, hvor det varmere vejr begynder at ramme de danske græsplæner igen efter vinteren. Vælger du foråret, skal du dog her være opmærksom på, at du selv lige skal vande græsset et par gange, hvis ikke vejret sørger for denne del.

Inspiration fra tidligere oprettede opgaver omkring fræsning af græsplæne

Anlagt græsplæne

Vi søger en der kan håndtere vores have billigt. Der skal fræses, rettes til - så vores græsplæne er klar til såning. 300 kvm have.

Plæneomlægning og trampolin udgravning / lawn redoing and trampolin dug out

Gammel hullet plæne med ukrudt har brug for omlægning. Samtidigt er der en trampolin der gerne skulle graves ned. Tænker man evt kunne fræse den gamle plæne med en stennedlægningsfræser og lægge jord fra udgravning ud inden såning eller rullegræs. Ca 300kvm Old lawn with weeds needs redoing. At the same time, there is a trampoline that should be dug down. Thinking to cut and turn the old lawn and lay soil from excavation out before sowing or laying rolling grass. About 300sqm

Nedgravning af trampolin og anlæggelse af græs.

Areal på ca 60 m2. Mest jord, stauder, rødder. Skal fræses og græs etableres. Der skal graves ud til trampolin i jorden. Opgaven ønskes udført forår 21.

Handyhandere som tilbyder hjælp til opgaver vedr. fræsning af græsplæne

Joakim Sennicksen hjælper med anlægsgardneri i Svendborg og omegn

Uddannet anlægsgartner inden for anlægsteknik. Arbejder til dagligt med en masse forskellige opgaver både inden for det grå og grønne. Kontakt mig endelig for interesse og spørgsmål.