Nedrivning af væg

Lever du i en ældre lejlighed eller et ældre hus? Har du netop investeret i en ny bolig, der har et par år på bagen? Så har du måske oplevet, at byggestilen har ændret sig markant gennem tiderne. Bor du i en form for ældre bebyggelse, så kan du se, at der er flere vægge og betydeligt flere rum. Flere rum lyder umiddelbart som en god ting, men her skal det forstås, at de flere rum ganske enkelt er fordelt over et lille areal. Rum på få kvadratmeter, køkkener i rum for sig selv og ubetydelige opbevaringslokaler. Den gamle byggestil lagde vægt på mange rum til mange formål, men nyere tendenser inden for byggestilen favoriserer store åbne rum med meget plads. Køkkenalrummet er blevet et must-have i de fleste nyere hjem, da det er en fantastisk måde at bygge bro mellem stue og køkken, der også lægger op til samtale og samvær. Ikke desto mindre, så kommer flere ældre boliger med den gammeldags byggestil. Måske er du vild med husets patina, beliggenhed og udvendige stil. Men du har ganske enkelt svært ved at se, hvad du skal bruge alle de rum til. Så er der en god sandsynlighed for, at du kunne have gavn af at få sat gang i en nedrivning af en eller flere vægge.

Modificér dit hjem med nedrivning

Nedrivning af væg er en genial måde at modificere ethvert hus på. På den måde kan du få fortiden og nutiden til at smelte sammen på smukkeste vis. Hvis du ønsker store lyse rum med plads til udfoldelse, så er nedrivning af væg vejen frem. Men nedrivning af vægge er ikke så simpelt, som det måske lyder. Der er en masse tekniske foranstaltninger, du bør have styr på før, du overvejer at skille dig af med en væg i hjemmet. Heldigvis kan Handyhand være til stor hjælp for dig, der skal have lidt færre vægge i huset eller lejligheden. Du kan også trygt regne med at få tilsendt tilbud på arbejdet, der ligger væsentligt lavere end den gennemsnitlige håndværkerpris. Men før du tager ud og hyrer den første og bedste til jobbet, så bør du kort sætte dig ind i teknikaliteterne omkring nedrivning af vægge. På den måde kan du vælge den bedst mulige Handyhander til din væg. 

Hvilken placering har den pågældende væg i hjemmet?

Når det kommer til nedrivning af væg, så er det allervigtigst, at du undersøger væggens funktion i hjemmet. Udover at skille to rum ad, så er nogle vægge i dit hjem afgørende for huset eller lejlighedens konstruktion. Det vigtigste spørgsmål du kan stille dig selv i forbindelse med nedrivning af væg er: Er det en bærende eller stabiliserende væg, du har med at gøre? At fjerne en essentiel bærende eller stabiliserende væg i hjemmet kan give fatale skader på dit hus eller lejlighed. Skrækscenariet er, at huset eller bebyggelsen ganske enkelt kan styrte sammen, hvis et bærende element forsvinder. Men selv, når dette ikke er tilfældet, så kan en nedrivning af den forkerte væg resultere i, at huset kan slå revner og få markante sætningsskader. Derudover, så kan denne type arbejde være til fare for personen, der udfører det, hvis væggen styrter sammen, vælter eller lignende. Grundlæggende er der tre typer af vægge i en bebyggelse, du skal være opmærksom på, hvis du vil rive noget ned:

  • Bærende vægge

    De bærende vægge er en nærmest uundværlig faktor i konstruktionen i et hjem. Disse vægge er ansvarlige for at bære tagkonstruktionen, etagen over eller lignende. Her har du altså at gøre med de essentielle vægge i huset. Her bør du være særdeles påpasselig ved nedrivning af vægge som disse. Højst sandsynlig vil du få brug for en erstatning for det bærende element. Eksempel i form af en bjælke. 

  • Stabiliserende vægge

    Stabiliserende vægge sikrer, som navnet antyder, huset eller lejlighedens stabilitet. Væggene sørger for, at bebyggelsen er sikret mod påvirkninger udefra som kraftig vind, regn eller sne på taget. Disse finder du ofte vinkelret stående på ydervæggen for at stabilisere bygningen. De bærende vægge i huset har ofte også en stabiliserende effekt i bygningen og bør derfor heller ikke indgå i nedrivelse af vægge.

  • Lette skillevægge

    De lette skillevægge er udelukkende sat i verden for at inddele en bygning i flere rum. Her har du ofte at gøre med vægge af tyndere og lettere materiale uden nogle stabiliserende eller bærende funktioner. Disse kan som regel sagtens rives ned uden det store palaver.

Inspiration fra tidligere oprettede opgaver omkring nedrivning af væg

Nedrivning og bortkørsel af hegn etc

Nedrivning og bortkørsel af hegnfag med bevoksning, halvvæg på terasse og del af terrasseoverdække etc

Nedrivning fliser bad

Nedrivning fliser på gulv og vægge i badeværelse 254x253

Nedrivning

Loft og gulv skal rives op. Væggene skal skraldes for paneler og puds.

Handyhandere som tilbyder hjælp til opgaver vedr. nedrivning af væg