Reparation af sokkel

Hvor vigtigt er soklen for et hus, lejlighed eller andet bygningsværk? Hvornår skal man have repareret sin sokkel? Soklen er et af de mest fundamentale dele af boligen, og er den der skiller selve huset fra jorden. Soklen er super vigtig at vedligeholde og et sted, hvor mange danskere ofte ikke ved, hvad de skal stille op, når der opstår komplikationer. Er du en af disse danskere eller kan du nikke genkendende til at være usikker på, hvorvidt revnerne i soklen er overfladiske eller dybe sætningsrevner, så skal du læse med her. Læs med og bliv meget klogere på reparation af sokkel, den del af huset, der er fundamentet, som huset er bygget på.

Soklen er husets fundament

Som nævnt i indledningen er soklen den mest fundamentale del af et hus - det er dybest set den, som hele huset er placeret på, hvorfor det er vigtigt at den vedligeholdes og at der sker en reparation af sokkel, når behovet opstår. Soklen udsættes ofte for diverse ting, og er et af de mest udsatte steder på huset. Det kan derfor være, at du pludselig opdager, at soklen pludselig begynder at slå revner. Det skal du nødvendigvis ikke være bekymret for, da soklen af natur er meget udsat grundet dens placering. Det kommer an på, hvilke revner i soklen der er tale om, som du skal undersøge for at gøre det klart, hvorvidt der er tale om overfladiske skrammer og revner på soklen, eller de er af mere alvorlig karakter. 

Derfor skal du passe godt på soklen

Soklen er fundamental fordi den udgør husets fundament. Det er vigtigt, at den ikke rådner, falder sammen eller slår dybe revner, så det går ud over resten af husets stand. Specielt når der er koldt og frosten bider sig fast, kan der opstå sprækker og revner i soklen fordi al den fugt, der er ophobet i soklen samler sig og fryser til is. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at der ikke opstår kritiske skader på soklen, da den ultimative konsekvens heraf vil være skader på resten af huset og at husets værdi falder. En dybdegående reparation af sokkel kan være en dyrebar omkostning, så derfor kan du med fordel finde hurtig hjælp hos vores Handyhandere på Handyhand, som kan hjælpe dig med reparation af din sokkel, til billigere priser. 

Overfladiske revner eller dybe sætningsrevner i soklen

Når du skal have foretaget en reparation af sokkel, er det meget vigtigt, at du gør dig selv bevidst om omfanget af revnerne. Er det blot de mest overfladiske revner, er det måske ikke nødvendigt at reparere dem, med mindre du ønsker udbedring af æstetiske årsager, hvilket også kan klares af vores Handyhandere. Er der dog tale om mere alvorlige revner, så kan det være en god idé at udbedre disse revner for at undgå yderligere skader på selve huset og resten af soklen. De kan nemlig hurtigt udvikle sig og blive særdeles kritiske, hvis ikke der bliver gjort noget ved dem. Du kan kende forskel på de mere alvorlige sætningsrevner og de overfladiske revner ved, at sætningsrevnen fortsætter udover soklens omfang, og dermed påvirker husets mure, hvorimod at overfladiske revner udelukkende begrænser sig til soklen selv. Dette kan du selv tjekke, men du kan også få hjælp af vores Handyhandere, som kan komme og kigge på revnerne inden det besluttes hvilken slags reparation af sokkel, der skal udføres.

Inspiration fra tidligere oprettede opgaver omkring reparation af sokkel

Skift af klinker, pudsning af sokkel og reparation af murstensvæg

Jeg skal have skiftet 3 klinker i mit hus der er flækket, jeg har klinkerne på lager. Der er ca. 3 meter af min sokkel hvor pudset er "flækket" og lyder hult når jeg banker på det, det skal tages af og pudses op på ny. Vi har fået installeret fjernvarme, i den forbindelse har vi nu et hul i væggen hvor den gamle gasledning har gået ind i huset. Det skal lappes på pæneste måde.

Pletreparation facade

Pletraparation på facade (reparation fuger + pudsning med kalkpuds, cirka 5 kvm i alt) + reparation af trappesokkel med cement

Småreparationer udvendig på pudset bungalow.

Pudset har nogle steder slået mindre revner. Der skal kradses ud og efterrepareres med LIP 360. Kun steder, hvor det er løst. Oftest fra sokkel og op til 2,5 m i højden under et vinduesparti. Er nok lettest at forklare ved gennemgang af opgaven. Erfaring med murerarbejde i form af efterreparation og brug af LIP 360 foretrækkes.

Handyhandere som tilbyder hjælp til opgaver vedr. reparation af sokkel

Daniel Jessen hjælper med murerarbejde i København og omegn

Ingen profilbeskrivelse...