Reparation af sokkel

Hvor vigtigt er soklen for et hus, lejlighed eller andet bygningsværk? Hvornår skal man have repareret sin sokkel? Soklen er et af de mest fundamentale dele af boligen, og er den der skiller selve huset fra jorden. Soklen er super vigtig at vedligeholde og et sted, hvor mange danskere ofte ikke ved, hvad de skal stille op, når der opstår komplikationer. Er du en af disse danskere eller kan du nikke genkendende til at være usikker på, hvorvidt revnerne i soklen er overfladiske eller dybe sætningsrevner, så skal du læse med her. Læs med og bliv meget klogere på reparation af sokkel, den del af huset, der er fundamentet, som huset er bygget på.

Soklen er husets fundament

Som nævnt i indledningen er soklen den mest fundamentale del af et hus - det er dybest set den, som hele huset er placeret på, hvorfor det er vigtigt at den vedligeholdes og at der sker en reparation af sokkel, når behovet opstår. Soklen udsættes ofte for diverse ting, og er et af de mest udsatte steder på huset. Det kan derfor være, at du pludselig opdager, at soklen pludselig begynder at slå revner. Det skal du nødvendigvis ikke være bekymret for, da soklen af natur er meget udsat grundet dens placering. Det kommer an på, hvilke revner i soklen der er tale om, som du skal undersøge for at gøre det klart, hvorvidt der er tale om overfladiske skrammer og revner på soklen, eller de er af mere alvorlig karakter. 

Derfor skal du passe godt på soklen

Soklen er fundamental fordi den udgør husets fundament. Det er vigtigt, at den ikke rådner, falder sammen eller slår dybe revner, så det går ud over resten af husets stand. Specielt når der er koldt og frosten bider sig fast, kan der opstå sprækker og revner i soklen fordi al den fugt, der er ophobet i soklen samler sig og fryser til is. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at der ikke opstår kritiske skader på soklen, da den ultimative konsekvens heraf vil være skader på resten af huset og at husets værdi falder. En dybdegående reparation af sokkel kan være en dyrebar omkostning, så derfor kan du med fordel finde hurtig hjælp hos vores Handyhandere på Handyhand, som kan hjælpe dig med reparation af din sokkel, til billigere priser. 

Overfladiske revner eller dybe sætningsrevner i soklen

Når du skal have foretaget en reparation af sokkel, er det meget vigtigt, at du gør dig selv bevidst om omfanget af revnerne. Er det blot de mest overfladiske revner, er det måske ikke nødvendigt at reparere dem, med mindre du ønsker udbedring af æstetiske årsager, hvilket også kan klares af vores Handyhandere. Er der dog tale om mere alvorlige revner, så kan det være en god idé at udbedre disse revner for at undgå yderligere skader på selve huset og resten af soklen. De kan nemlig hurtigt udvikle sig og blive særdeles kritiske, hvis ikke der bliver gjort noget ved dem. Du kan kende forskel på de mere alvorlige sætningsrevner og de overfladiske revner ved, at sætningsrevnen fortsætter udover soklens omfang, og dermed påvirker husets mure, hvorimod at overfladiske revner udelukkende begrænser sig til soklen selv. Dette kan du selv tjekke, men du kan også få hjælp af vores Handyhandere, som kan komme og kigge på revnerne inden det besluttes hvilken slags reparation af sokkel, der skal udføres.

Inspiration fra tidligere oprettede opgaver omkring reparation af sokkel

Udvendig reparation af puds

Pudsning af synlige mursten hele vejen rundt. Reparation af revner. Reparation af sokkelpuds, hvor det mangler.

Diverse mureropgaver i gammel villa

Vi er netop flyttet ind i et gammelt hus fra 1905, som trænger til en kærlig hånd. Vi har brug for en murer til at give et samlet tilbud på følgende 'små-opgaver': - Manglende mursten langs taget i gavl (vi har de nedfalden mursten), som skal mures op igen. - manglende sålbænk - Revne ml. trappe og hus - Små revner langs hoveddør - små revner i facaden enkelte steder og i bunden af huset( hvor der ikke er stensokkel) - evt. reparation af skorsten, hvis muligt. Vi vil gerne have det udført i løbet af oktober.

vandskuring, reparation af et par sætningsskader og sokkelarbejde.

Vi skal have vandskuret muren ud til vejen på begge sider. Den er ca. 14-16 meter lang og ca. 1.80 høj. Vi har købt mørtel med hvid pigment, så det er lige til at gå til. Når vi har fået fjernet stilladset omkring huset, skal der også laves noget sokkelarbejde og nogle reparationer af et par revner. Vi skal også have opført en havemur på et eksisterende fundament.

Handyhandere som tilbyder hjælp til opgaver vedr. reparation af sokkel

Emil Anthony hjælper med murerarbejde i Aalborg og omegn

Jeg tilbyder alt forefindende arbejde - fast pris kan aftales med fordel - arbejder naturligvis også på timeløn