Afkalkning af vandhane

Er du også træt af, at din vandhane drypper, ikke leverer vand på samme måde, som den gjorde i starten og afgiver alt for meget kalk? Så kan det være, at det er ved at være på tide at få den afkalket. Det kan hurtigt komme til at lyde som et større og mere besværligt projekt, men i virkeligheden er det meget lige til, og du kan uden problemer klare det på egen hånd. Vil du gerne vide mere om afkalkning af vandhane, kan du med fordel læse med her i det følgende.
Dette skal du bruge:
  • Afkalkningsmiddel / eddikesyre / almindelig husholdningseddike
  • Spand
  • Rent vand
  • Gummihandsker

Flere forskellige muligheder

Der findes mange forskellige måder, hvorpå du kan afkalke din vandhane. Du kan vælge at købe afkalkningsmiddel, men du kan også vælge at bruge nogle af de ting, som du har liggende i din husholdning til at afkalke med. Desuden kan du også afkalke din vandhane ved at skille den ad, men også uden at skulle i gang sætte sådan et projekt. Hvis du skal afkalke uden at skille vandhanen af, kan du enten vælge at købe sådan en særlig hætte, som du sætter om hovedet på vandhanen med det valgte afkalkningsprodukt i. Du kan også tage en helt almindelig plastikpose og elastik. Dette fungerer på samme måde som med hætten.

Få hjælp af en Handyman

Sådan gør du

Uanset hvordan du vælger at afkalke, skal du have fat i enten afkalkningsmiddel, eddikesyre eller almindelig husholdningseddike - alle tre produkter fungerer glimrende i forbindelse med afkalkning. Vælger du at gøre det på den manuelle måde, hvor du skiller vandhanen ad, skal du bruge en spand, rent vand og selvfølgelig gummihandsker, så du ikke skader dine hænder.

Trænger din vandhane kun til at blive afkalket uden på, kan du tage en svamp, dyppe den i eddike og let gnide vandhanen til den er fri fra kalk. Hvis du benytter afkalkningsmiddel eller eddikesyre, skal du blande det op med lige dele syre og vand. Husk altid at hælde vandet op før syren, da syren kan eksplodere, hvis rækkefølgen vendes om, så vand bliver hældt oven i syre. Skal du være ekstra grundig, gennemvæder du køkkenrulle med blandingen, slår den om vandhanen og dækker den til med husholdningsfilm. Ved at dække med husholdningsfilm, sørger du for, at midlet ikke fordamper, inden det har afkalket. Lad det herefter virke i en til to timer.

Næste skridt er at afkalke luftblanderen korrekt. Det er som oftest denne, der er dækket godt til med kalk og andre rester. Derfor er det også vigtigt, at denne bliver medtaget, når det drejer sig om afkalkning af vandhanen. Med gummihandskerne på skruer du den af - hvis ikke det kan lade sig gøre med fingrene, kan du benytte en svensknøgle eller fastnøgle. Når du har fået luftblanderen af, skyller du den først i rent vand. Herefter lægger du den i en lille kop, og fylder et par centimeter afkalkningsmiddel i. Læg husholdningsfilm hen over, og lad det arbejde hen over natten. Dagen efter kan du skylle den ren og montere den igen. Så skulle den være så god som ny.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring