Fjern maling fra træ

Står du med et møbel af træ, der trænger til en ny omgang maling? Så kan det være en fordel at vide, hvordan du fjerner det gamle. Ved at fjerne det gamle, får du maler på ny, får du det bedste resultat, og det mest vedligeholdte træ. På den måde får du også et møbel eller andet produkt af træ, der holder de næste mange år. Læs med her og lær mere om, hvordan du fjerner maling fra træ effektivt.
Dette skal du bruge:
  • Brun sæbe
  • Husholdningsfilm
  • Spartel
  • 2 liter vand
  • ¼ liter eddikesyre

Flere måder

Der findes ikke kun én effektiv måde at fjerne maling fra træ på, og det er derfor forskelligt, hvad folk finder mest effektivt. Vi har her samlet en række ting, som viser sig effektivt, når det kommer til at fjerne maling fra træ.

Brun sæbe kan bruges til mange ting

Brun sæbe er et af de midler, der kan bruges på mange forskellige områder, og det kan også bruges til at fjerne maling fra træ. Det er både en billig og nem løsning, når du skal fjerne det gamle maling, og mange har det i forvejen stående hjemme i skabet. Du skal som det første have fat i brun sæbe, hvis du ikke allerede har det stående. Det er vigtigt, at det er den faste af slagsen, som du benytter. Når du har den brune sæbe, skal du smøre den godt ind i træet. Herefter pakker du det ind i husholdningsfilm. Sæben vil langsomt arbejde sig ind i malingen og blødgøre det, hvilket gør det nemt for dig at fjerne med en spartel. Sørg for at lade det sidde et par dage, inden du forsøger dig med at fjerne malingen.

Efterfølgende er det vigtigt, at du vasker træet med en blanding af to liter vand og en kvart liter eddikesyre. Dette gør du for at neutralisere, og det vigtigt, at træet får lov til at tørre efterfølgende, inden du gør mere.

Få hjælp af en Handyman

En varmepistol er også en løsning

Du kan også benytte en varmepistol til at at fjerne maling fra træ. Med sådan en vil den gamle maling hurtigt blive opvarmet til en boblende tilstand, som du uden problemer kan skrabe af med en spartel. Denne metode er særligt god til store overflader, der ikke har for mange udskæringer og hjørner. I afskrabningsprocessen kan du nemlig komme til at ødelægge disse udskæringer, hvis du ikke er forsigtig.

Kaustisk soda ved nødstilfælde

Eftersom kaustisk soda ikke er særlig godt for miljøet og din hud, er det kun noget, som du bør bruge i tilfælde af, at andre metoder ikke virker. Sørg for kun at benytte det ved udskæringer eller lignende, hvor varmepistol og spartel ikke kan komme til, og benyt små mængder. Så skåner du dig selv og omverden mest.

Blandingen skal bestå af 60 gram soda rørt ud i en halv liter vand. Det er vigtigt, at du gør det i denne rækkefølge og ikke omvendt. Blandingen udvikler stærk varme, og det er derfor vigtigt, at du passer god på dig selv. Når du har styr på blandingen, smører du den på træet og pakker den ind i husholdningsfilm - sørg for at bruge handsker. Blandingen skal sidde der, til malingen er opløst.

Fjern forsigtigt med en spartel og vask efterfølgende med samme blanding, som efter brugen af brun sæbe.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring