Rengøring af kaffeplet på tekstil

Står du i en situation, hvor du har spildt kaffe på tøjet? Og kan du bare ikke få bugt med pletterne? Det er super irriterende, men der er heldigvis hjælp af hente. Alt efter hvornår du har spildt kaffen, og kaffeplettens størrelse, skal der forskellige midler til. Hvis du lige har spildt kaffen og den stadig er våd, kan du fjerne væsken med papir eller et viskestykke. Herefter kan du vaske tøjet under den kolde hane i nogle minutter og gnubbe forsigtigt på pletten. Dette gentager du et par gange. Hvis pletten stadig ikke er vil gå af, kan du gnubbe den med lidt vaskemiddel og lade midlet sidde. Gnub igen og skyl med koldt vand. Disse tricks skulle gerne få en ny kaffeplet til at gå væk. Er kaffepletten på tøjet derimod indtørret, skal der muligvis andre midler til.

Fjern pletten med glycerin

Du kan forsøge at fjerne en gammel kaffeplet med glycerin og sæbe. Først gnider du glycerin i pletten og lader det sidde. Meget gerne natten over. Det er vigtigt, at pletten altid er våd af glycerin. Hvis ikke, så tilføj mere. Efter denne iblødsætning kan du skylle eller bruse glycerinen ud af tøjet. Det er vigtigt, at du få skyllet alt glycerinen ud. Herefter kan du vaske dit tøj i vaskemaskinen. Hvis pletten stadig kan ses, kan du gentage behandlingen med glycerin og sæbe og derefter vask i vaskemaskinen. Du kan også prøve at lave en blanding af vaskepulver, hvid eddike og vand. Det er vigtigt at sikre sig, at denne blanding ikke misfarver tøjet. Når du har sikret dig det, kan du gnide blandingen på kaffepletten. Herefter skyller du grundigt tøjet i koldt vand og vasker i vaskemaskine.

Fjern pletten med lun mælk

Der findes også et gammelt husmoderråd til opløsning af kaffepletter - lun mælk! Det lyder måske skørt, men lun mælk er utroligt effektivt når det kommer til opløsning af pletter. Fremgangsmåden er enkel. Du skal varme mælk op i en gryde til det er omkring 30 eller 40 grader. Du kan bruge kold mælk fra køleskabet til at regulere temperaturen med. Om temperaturen skal være 30 eller 40 grader afhænger af vaskeanvisningen på dit tøj. Når mælken har den rette temperatur skal du gennemvæde pletten med mælken og lade det ligge i blød i et par timer. Hvis pletten er væk, når du tjekker til tøjet, kan du vaske det i vaskemaskinen. Er pletten stadig meget tydelig, kan du gentage behandlingen med mælken.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring