Fjern kalk på fliser

Oplever du, at dine fliser på badeværelset er begyndt at få kalkbelægninger? Det er helt normalt, men super irriterende og er noget som mange danskere bakser med. Især i de områder i Danmark som er ramt af hårdt vand - vand som indeholder meget calcium og magnesium. Når kalken først har sat sig, kan den være svær at slippe af med. Heldigvis er der hjælp at hente. Er du så heldig at der endnu ikke har sat dig kalk på dine fliser, er der nogle ting du kan gøre, for at holde kalken på afstand. Det er en god idé at skrabe fliserne med en skraber efter hvert bad. Herefter kan du tørre af med en klud og lufte ud i badeværelset. Det er som bekendt altid bedst at forebygge. Hvis der allerede har samlet sig kalkbelægning på dine fliser må du i gang med rengøringsmidler.

Rengøringsmidler der fjerner kalk

Selvom du skraber dine fliser efter hvert bad, kan der stadig samle sig kalkbelægninger på dine fliser. De fleste kan blive nødt til at fjerne kalk fra deres fliser et par gange om året. Du kan vælge at købe et kalkopløseligt rengøringsmiddel eller du kan lave det selv. Det er både billigere og bedre for miljøet at lave rengøringsmidlet selv. Hvis du ønsker at lave midlet selv, kan du blande surt opvaskemiddel med hvid husholdningseddike. Der skal være omtrent dobbelt så meget opvaskemiddel som husholdningseddike. Denne blanding er både i stand til at fjerne kalk og snavs, så du kan også bruge den andre steder på badeværelset.

Sådan fjerner du kalk

Når du skal fjerne kalk fra dine fliser på badeværelset, er det en god idé at følge guiden herunder. Så er du sikker på, at du får bugt med kalken. Først skal du skrabe dine fliser med en glasskraber. Herefter sprøjter du vand på fliserne, så fugerne også er dækket af vand. Så kan du tilføre dit hjemmelavede rengøringsmiddel med en skuresvamp. Du lader midlet sidde i op til 30 minutter til belægningen er opløst. Så skrubber du fliserne og skyller efter med vand. Du kan vælge at polére med en blød klud. Nu skulle du gerne have fået bugt med kalken. Hvis ikke, kan du gentage behandlingen.

Hvad kan du ellers gøre?

Der er mange metoder, som du kan vælge at gøre brug af, når du vil fjerne kalk fra fliserne på badeværelset. Du kan bruge toiletrengøringsmiddel eller stærke afkalkningsmidler. Vær dog opmærksom på, at de stærke midler indeholder stoffer som er skadelige for miljøet og din sundhed. Derfor er det bedst kun at ty til disse midler hvis kalkbelægningen er kraftig og ingen andre midler har hjulpet. Med stærke afkalkningsmidler er du sikker på, at kalken bliver fjernet.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring