Fjern kalk i toilet

Du har måske oplevet at dit toilet har fået gule misfarvninger eller mørke striber, og er i tvivl om hvad det er, og hvordan man fjerner det? Nedenfor kan du læse om hvorfor dit toilet opfører sig sådan, og hvordan du håndterer det. Mørke striber og misfarvninger i toilettet opstår nemlig på grund af kalk og okker i vandet. Hverken kalk eller okker er farligt, men det ser uhygiejnisk ud. Heldigvis er det rimelig nemt at komme det til livs, og få det fikset. Der findes et utal af metoder og rengøringstricks, og du vil her kunne læse mere nogle af dem.
Dette skal du bruge:
  • En god kalkfjerner
  • pimpsten
  • toiletbørste
  • evt. Handsker

Hvorfor opstår der kalk og misfarvning i toilettet?

Da toiletkummen konstant er udsat for vand, og vandet i vores afløb besidder kalk, så vil der hurtigt kunne opsamles en masse kalk i toilettet. Derudover er vand jernholdigt, hvilket er det som skaber de gule plamager og affarvninger i toilet. Ved brug af toilettet vil der forekomme rust i kummen, samt bakterier fra vandet vil sætte i toilettet, hvilket er med til at give de mørke eller brune striber. Det er på mange måder uundgåeligt ikke at blive ramt af kalk eller rustpletter på et tidspunkt i ens toilets levetid. Dog er der måder, at man kan mindske hyppigheden af det.

Kan man undgå kalk?

Det er umuligt helt at undgå kalk, og det er intet man skal være bange for. Det bedste forsvar mod kalk og misfarvning er regelmæssig rengøring. Det anbefales at toilettet og toiletkummen rengøres ugentlig med WC-rens og toiletbørste, for hele tiden at komme snavset og kalken til livs. Samtidig kan du med fordel købe WC-tabs til at sætte i kummen, da dette er med til at rengøre kummen efter hvert skyl.

Få hjælp af en Handyman

Fremgangsmåde til fjernelse af kalk i toilettet

Der findes et utal af måder, at fjerne kalk i toilettet, og vi vil her gennemgå en simpel og effektiv måde. Metoden kræver at du investerer i en god kalkfjerner, som kan købes i alle supermarkeder, samt en pimpsten. Det anbefales også, at du benytter handsker til rengøringen.

Første skridt i processen er at bruge din toiletbørste til at fjerne skidt, og gøre kummen forholdsvis ren. Dernæst påfører du kalkfjerner rundt i kanten af kummen. Kalkfjerneren skal sidde i et stykke. Dette varierer fra produkt til produkt, men det er ofte omkring en halv times tid. Når tiden er oppe, skyl ud i toilettet. Nu bruger du igen toiletbørsten, men denne gang til at skubbe vandet i kummen tilbage i vandlåsen. Dernæst gør du pimpstenen våd (hvis pimpstenen ikke er ordentlig våd, kan du risikere at den ridser toiletkummen), og begynder at skrabe misfarvningerne som kalken har skabt af. Start oppefra og bevæg dig nedad. Når du er tilfreds med resultatet skyller du ud, og fylder toilettet med vand igen.

Der findes andre måder at fjerne kalk på, og alle husmødre har sit eget trick. Mange bruger syreholdig væske til at fjerne kalken, hvilket kan være alt fra cola og eddike til citronsyre. Derudover bruges også opvasketabs og klorin til at fjerne misfarvningerne. Uanset metoden skal du være opmærksom på toiletartiklerne du bruger, og undersøg dem nærme inden brug.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring