Fjern olieplet på tøj

Du har sikkert oplevet det på et eller andet tidspunkt. Du har fået olie på dit tøj, eller måske er dit barns tøj blevet dækket ind i det klistrede og sorte stads. Det er ofte efter kontakt med specielt cykelkæder, at vi risikerer at få olie på både hænder og tøj. Hvis det er noget, du kender til, er du sandsynligvis klar over, hvor svært det er at få olien af igen. Det er heldigvis ikke umuligt. Her på Handyhand får du nogle tips og tricks, som du forhåbentligt kan bruge til at komme oliepletterne til livs.
Dette skal du bruge:
  • Rensebenzin
  • køkkenrulle
  • Et par dråber opvaskemiddel

Gode råd når du skal fjerne olie fra dit tøj

Det er ekstremt irriterende at få olie på sit tøj, da det er besværligt at få af igen. Der findes dog forskellige tips og tricks, som kan hjælpe dig i kampen mod oliepletterne. Inden du forsøger dig med en af anbefalede metoder, er der nogle ting, du bør vide.

Når det handler om oliepletter på tøj, er det vigtigt, at du forsøger at få pletterne fjernet så hurtigt som muligt. Der er en væsentlig større chance for, at du kan fjerne oliepletterne fuldstændigt, hvis du går i gang, inden olien når at tørre helt ud. Uanset hvilken metode du bruger til at fjerne oliepletter, bør du altid afprøve metoden et andet sted på tøjet, end der hvor pletten sidder. På den måde erfarer du hurtigt, om dit tøj overhovedet tåler den behandlingsmetode, du har valgt.

Få hjælp af en Handyman

Oliepletter kan fjernes med rensebenzin

Der findes mange måder, hvorpå du kan behandle oliepletter. Det handler dog om, at du får valgt den rigtige metode fra begyndelsen, hvis du ikke ønsker at gå med en olieplet på tøjet fremadrettet. I den forbindelse er det blevet en anerkendt metode at bruge rensebenzin til at fjerne oliepletter på tøjet. Du skal dog helst bruge så lidt rensebenzin som muligt.

Først hælder du cirka en teske rensebenzin på oliepletten. Derefter bruger du køkkenrulle til at duppe oliepletten på begge sider af dit tøj. Køkkenrullen vil nemlig opsuge fedtet og farven fra oliepletten. Denne metode bør du gentage et par gange, indtil du ikke længere kan se pletten. Derefter gnider du et par dråber opvaskemiddel på området, hvor pletten har siddet, hvorefter du vasker tøjet. Du skal være opmærksom på, at rensebenzin kan være noget fedtet stads, hvorfor det er vigtigt, at du får vasket tøjet grundigt til sidst – helst efter tøjets vaskeanvisninger.

Andre metoder til at fjerne oliepletter fra tøjet

Har du ikke lige rensebenzin ved hånden, findes der også andre metoder, du kan forsøge dig med. Du kan eksempelvis forsøge dig med motorrens eller lugtfri petroleum. Bruger du en af disse opløsende midler, bør du følge de samme instrukser, som gælder for metoden med rensebenzin.

Selvom førnævnte metoder er mest effektive, kan du ligeledes forsøge dig med opvaskemiddel – helst farveløst opvaskemiddel. Først dækker du oliepletten med opvaskemiddel. Derefter bruger du en ren tandbørste til at skrubbe oliepletten. Når det er gjort, skylder du opvaskemidlet ud med varmt vand. Gentag processen – hvis det bliver nødvendigt – og afslut med maskinvask efter tøjets anvisninger.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring