Rengøring af aluminiumsflader

Det kan af og til være en udfordring, når aluminiumsflader skal gøres rent. I denne guide kan du læse, hvordan du på bedste vis får dine aluminiumsflader rene, uden at du slider på materialet.

Gode råd til husholdningen:

Når du gør aluminium rent, skal du være meget opmærksom på, at du ikke slider for hårdt på materialet. Aluminium reagerer nemlig kraftigt på visse opløsninger, især basiske. Derfor anbefales det, at du starter med at benytte de mindst skrappe produkter. Hvis der er tale om rengøring af køkkengrej, kan det anbefales, at du benytter en blød svamp eller klud. Derudover vil det være en yderst god idé, hvis du benytter almindeligt sæbevand med en så naturlig sæbe som muligt. Af og til er almindeligt sæbevand ikke nok. I disse tilfælde kan det være et forsøg værd, hvis du bruger en lille smule husholdningseddike og tilsætter det til sæbevandet. Dette kan nemlig være med til at gøre det sidste, så du ender op med en flot, ren og poleret overflade.

Alufælge eller lignende:

Skal gøre alufælge, maskindele eller lignende rent, er fremgangsmåden stort set den samme, dog med små justeringer. Ved disse dele kan du nemlig godt vælge en lidt stærkere sæbeopløsning, det sker der ikke noget ved. En god idé vil her være, at du ligger genstandene i blød i en times tid, inden du pudser materialet. Da aluminium som skrevet er et meget skrøbeligt materiale, kan det ikke anbefales, at du bruger andet end en blød børste eller klud. Når du er færdig med rengøringen, kan du eventuelt runde af med en gang oliebehandling, hvilket vil beskytte materialet mod fremtidig slid og oxidering. Alt i alt bør du altså huske på, at aluminium er et materiale, som er meget modtagelig over for slid. Derfor er den gennemgående tommelfingerregel, at du ikke er for hård ved materialet. Dette gælder både i forhold til at valg af sæbe samt børste og klud.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring