Rengøring af bageplader

Uanset hvilke lækkerier man kokkererer i sin ovn, så kan bageplader næsten ikke undgå at bære præg af det. Det kan være, at bagepapiret slap op, eller at rodfrugterne fyldte en anelse mere end først tiltænkt. Fedt og snavs sætter sig på pladerne, og det kan være en smule uappetitligt, når der skal laves mad eller bages boller. En god idé er at rengøre sine bageplader, før skidtet har sat sig alt for godt fast. Det er en hårdere opgave at give sig i kast med, og jo før snavset kommer af jo bedre.
Dette skal du bruge:
  • Brun sæbe
  • Stor plastikpose
  • Skuresvamp

Få hjælp af en Handyman

Er knofedt ikke effektivt nok?

Har du allerede haft fat i en skuresvamp, lidt opvaskemiddel og en gang knofedt? For det meste kan gamle madrester skrubbes af med håndkraft, men sommetider er det en nødvendighed at ty til andre metoder. Et gammelt, men nyttigt, husråd er at anvende brun sæbe. Det er effektivt til at fjerne indtørret snavs, og rengøringsprocessen passer som udgangspunkt sig selv. Alt du skal gøre er at smøre et tykt lag brun sæbe på din bageplade. Herefter placeres den indsmurte bageplade i en stor plastikpose, som holder tæt. Dette er vigtigt, da sæben ikke fungerer nært så effektivt, hvis den får lov at tørre ud. Bagepladen skal nu bare passe sig selv i en dag eller to, så alt skidtet kan løsnes fra pladen. Slutteligt kan snavset nemlig nemt skrubbes af med en skuresvamp. Til sidst kan bagepladen nu skylles af med lidt rent vand, og pladen er så god som ny.

En hurtigere omgang rengøring

Har du ikke tid til en rengøring over flere dage, men skal bruge en løsning på kortere tid, så findes der en anden mulighed. Hertil skal du bruge et par ting, som de fleste allerede ligger inde med, nemlig bagepulver, brintoverilte og en skuresvamp. Drys først og fremmest et lag bagepulver udover bagepladen. Det er med til at opløse skidt og snavs. Hæld så et lag brintoverilte ovenpå og rund af med endnu et lag bagepulver. Nu skal bagepladen blot stå sådan i en til to timer, hvorefter den skrubbes efter med den grove svamp. Pletterne er nu forsvundet, og pladen er klar til endnu et måltid.

Gør dig selv en tjeneste

Det er næsten ikke til at komme udenom at bruge bageplader i et køkken, og de kan derfor også risikere at blive noget af det mest snavsede i skuffen. Det er en skam, når køkkenet netop er stedet, hvor madlavningen finder sted og dermed et sted, der gerne skulle være nogenlunde rent. Den bedste løsning på snavsede bageplader vil derfor altid være at huske at bruge bagepapir i ovnen. På den måde sparer du dig selv for en gang rengøringsarbejde. Desuden er det med til at skåne bagepladerne for slid og forlænger i sidste ende deres levetid. Gør dig selv en tjeneste - brug bagepapir og beskyt din nyligt rengjorte plade.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring