Rengøring af ovn

Køkkenet er sjældent et sted, der er særlig sjovt at gøre rent. Der er nemlig rigtig mange ting, der er utrolig omfattende at skulle rengøre. Det gælder blandt andet sådan noget som køleskab og emhætte, men også ovnen. Faktisk tror mange, at det er både svært og tidskrævende at rengøre ovnen, men sådan behøver det ikke at være. Læs med her og find ud af, hvordan du nemt og enkelt får din ovn til at skinne igen.
Dette skal du bruge:
  • Brun sæbe
  • Opvaskemiddel
  • Vand

Hvad skal du bruge?

Faktisk kræver det næsten ingenting, når du skal rengøre din ovn, så den skinner på ny. Faktisk har du ikke brug for mere end tre forskellige ting, og du kan næsten være sikker på, at du har det stående et sted derhjemme. Brun sæbe, opvaskemiddel og vand er nemlig det eneste, som du har brug for.

Bradepander og glat emalje skal have en tur med brun sæbe

Når du skal rense dine bradepander og den glatte emalje på din ovn, skal du benytte dig af brun sæbe - den type brun sæbe, der er fast som salve. Dog skal du forsøge at undgå den på ru emalje. Tjek derfor op på om emaljen er ru eller ej, hvis du ikke allerede ved det, inden du går i gang med den brune sæbe.

Brun sæbe er en god ven, hvis du skal have fjernet fastbrændt snavs. Det du skal gøre, er at smøre et godt lag på overfladerne. Herefter skal du sætte ovnen på 100 grader og efterfølgende sørge for at slukke den, når sæben begynder at boble op. Når du har gjort dette, og det hele er kølet ned, skal overfladerne blot vaskes med vand.

Få hjælp af en Handyman

Opvaskemiddel til glasset

Det er utrolig nemt at rengøre glasset i ovnen. Det eneste du skal gøre, er at tage en klud og putte almindeligt opvaskemiddel på. Kluden lægger du herefter på glasset og lader det ligge der i de næste 30 minutter. Herefter vil snavset være opløst, og du kan tørre glasset rent med en fugtig klud. Mere kræver det ikke.

Du behøver ikke at slås med bageristen

Bageristen kan være et helvede at rengøre manuelt. Heldigvis kan du gøre det nemt for dig selv og putte den i opvaskemaskinen eller lægge den i blød i helt almindeligt opvaskevand. Hvis dette ikke er nok, kan du smøre den ind i brun sæbe og husholdningsfilm i en halv time. Herefter kan du nemt fjerne snavset. Til de helt genstridige pletter kan kan en skure- eller stålsvamp være nødvendig.

Sørg for at tjekke efter, om din bagerist er rustfri. Hvis den ikke er, kan den nemlig komme til at ruste af en tur i opvaskeren.

Glem ikke ventilatoren

Har du en varmluftovn, er der også en ventilator, som er en god ide at rengøre. Hvordan du får denne ud, kan du læse om i vejledningen til din ovn. Husk at fjerne strømmen fra din ovn, inden du fjerner ventilatoren, så du ikke kommer til skade. Når du har fået ventilatoren ud, kan du rengøre den med almindeligt opvaskemiddel.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring