Rengøring af plastikmøbler

Snart er det sommer, og det betyder, at havemøblerne skal ud og stå, så de kan komme i brug. Havemøbler findes i mange forskellige former og materialer, men mange gange er de lavet af plastik, eftersom disse er billige og effektive. Hvis dette er tilfælde, vil du hurtigt opdage, at dine plastikmøbler har samlet en del snavs, som kan være svært at få af ved første forsøg. Heldigvis findes der råd for, hvordan du nemt og effektivt klarer rengøring af plastikmøbler, og disse kan du læse mere om her i det følgende.

Mild rengøring af plastikmøbler

Uanset hvor beskidte og ødelagte dine plastikmøbler ser ud, er det vigtigt, at du først og fremmest prøver dig med en mild sæbeblanding - særligt fordi at denne skåner dine møbler mest muligt. En blanding af varmt vand og en smule opvaskemiddel eller universalrengøring er den mest skånsomme måde at klare rengøring af plastikmøbler. Skur møblerne godt med denne blanding med en karklud eller lignende. Virker dette ikke, er du nødt til at gå mere heftigt til værks.

Vælg en miljøvenlig rengøring af plastikmøbler

Næste skridt er, at du kan gøre dine møbler rene med eddike. Dette er desuden både billigt og godt for miljøet. Du blander en hvid eddike med vand i forholdet 1:4, 1:3, 1:2 eller 1:2 alt efter, hvor beskidte dine havemøbler er. Jo mere snavs der er, jo mere eddike skal du bruge. Brug en skuresvamp, klud, børste eller noget helt fjerde til at rense møblerne med, og sørg for at skylle af med vand efterfølgende.

Rengøring af plastikmøbler med natron

Natron er fordelagtigt at bruge, da det fungerer som let slibemiddel, samtidig med at det hverken er giftigt for dig eller naturen. Når du bliver nødt til at rengøre med natron, tager du en teskefuld og drysser på en våd skuresvamp, hvorefter du forsigtigt gnubber på de pletter, som du ønsker, at der skal væk. Hvis du vil rengøre over et større område, kan du blande seks spiseskefulde i en halv liter varmt vand.

Wienerkalk til rengøring af plastikmøbler

Wienerkalk er en anden måde at slibe og polere pletterne væk. Først påfører du husholdningssprit på en klud, hvorefter du dypper den i Wienerkalk. Mere skal der ikke til, og så kan du frit gnubbe dine møbler. Sørg dog for at skylle af med vand efterfølgende, og vent med anden omgang, hvis dette er nødvendigt, indtil møblerne er tørre igen, eftersom Wienerkalk opløses af vand.

Klor er sidste løsning ved rengøring af plastikmøbler

Har du ekstra svære pletter, kan du vælge at ty til klor. Dette bør dog være absolut sidste mulighed. Når du arbejder med klor, er det vigtigt, at du benytter handsker, og at du ikke lader din hud komme i direkte kontakt med produktet. Du blander 1 dl klor med 4 dl vand og bruger en skuresvamp til at rengøre møblerne. Lad blandingen sidde i ti minutter, hvorefter du giver møblerne anden omgang. Afslutningsvis er det vigtigt, at du skyller dele hele grundigt af med vand, så der ikke er rester af klor tilbage.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring