Rengøring af messing

Når det kommer til rengøring af messing, så er der et utal af muligheder for at gøre dine messing artikler skinnende igen. Der er en stor forskel på anløbende messinglamper eller messingfade og pudsede og skinnende lamper og fade. Det tager ikke meget tid, at rengøre sine messing artikler, da de mange forskellige metoder ikke er tidskrævende. Nedenfor vil du kunne læse mere om nogle af de forskellige metoder til at få dit hjem til at skinne igen.
Dette skal du bruge:
  • Citronsyre
  • Sæbevand
  • En Skål
  • Lunkent vand

Citronsyre og sæbevand

En af de mest hyppige og oftest bruge metoder, er at bruge citronsyre og sæbevand. Citronsyre kan købes i de fleste supermarkeder, og du skal ikke bruge meget for at lave en opløsning til din rengøring af messing.

Du hælder citronsyren op i skål efter anvisning på flasken, det er ofte omkring spiseskefuld (eller 15 gram) til en halv liter lunkent vand. Dernæst hælder du en smule opvaskesæbe ned i blandingen. Nok til at blandingen bliver glat, men ikke for sæbeholdig. Dernæst kommer du din messing-artikel ned i blandingen og lader stå - gerne op til en time, men minimum 30 minutter.

Fordelen ved denne metode er, at du benytter dig af et slibemiddel, hvilket holder messing overfladen intakt. Ulempen er dog, at den fjerner det beskyttende lag, som ofte består af snavs og anløb. Dette betyder, at anløbbet vil komme tilbage igen efter et stykke tid.

Få hjælp af en Handyman

Pudsemidlet og pudsekluden kan være en løsning

Der findes en lang række forskellige pudseklude på markedet, og det er bare at finde din favorit. Med en pudseklud kan du pudse dine messing-artikler rene, og derved fjerne anløb, samt bevare messing-overfladen. Dog er pudsekluden ofte en langsommelig proces, da du skal bruge knofedt og pudse hele messing-artiklen. Derfor anbefales pudsekluden kun til mindre ting.

Dernæst kan du også gøre brug af et pudsemiddel. Pudsemidlet har et slibemiddel i sig, som gør at du nemt og effektiv kan fjerne anløb og snavs fra overfladen. Som nævnt, så er slibemidlet med til at slibe den beskyttende overflade bestående af skidt og snavs, og dermed vil der forekomme anløb hurtigere. Dog efterlader pudsemidlet sin egen beskyttende hinde på messinget, og det vil kunne formindske anløb en smule - det er umuligt at undgå at dine messing artikler før eller siden bliver ramt af anløb.

Tomatketchup fungerer ikke kun til pomfritter

En af de mere kække måder at rense dine messing artikler på, er ved at bruge tomatketchup. Find gerne en med et højt syreindhold. Det er nemlig syren, som går ind og renser messingen. Fordelen er her igen, at du ikke benytter dig af et pudsemiddel som går ind og ødelægger den beskyttende overflade. Tomatketchuppen skal sidde i omkring en time for at opnå virkning, men resultatet er ofte tydeligt.

Den metode er ikke uden lidt fare. Syren i ketchuppen kan godt være med til at skabe skjolder på messingen alt efter hvilket kvalitet messingen har. Derfor kan du med fordel starte med at påføre ketchuppen på et ikke-synlig sted for at være sikker på, at du ikke får skjolder på din messing-artikel.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring