Rengøring af toilet

Det er aldrig sjovt at skulle gøre badeværelset rent, og specielt ikke hvis det ikke har fået en tur længe. Men det er nødvendigt at gøre for at få det bedst mulige og rene miljø på badeværelset. Nedenfor kan du læse om hvordan du kan håndtere rengøringen af toilettet, samt badeværelset. Guiden indeholder hvilke rengøringsartikler du kan benytte dig af, en let tilgængelig fremgangsmåde når du skal gøre dit toilet rent ugentligt, samt en enkelt metode hvis toilettet er ekstra ramt.

Hvad skal du bruge?

Der findes et utal af forskellige rengøringsartikler, kemikalier og andet til at gøre badeværelse og toilet rent med. Det kan være svært at finde ud af hvad du skal bruge, da der findes specialmidler til alle former for rengøring af toiletter. Vi anbefaler, at du holder det simpelt, og i udgangspunktet kun har det essentielle, da det ofte er nok til almindelig rengøring. Det essentielle består af:

  • En mikrofiberklud (eller en børste, som ikke ridser)
  • Toiletbørste
  • Universalrengøring
  • En god WC-rens
  • evt. gummihandsker.

Med disse remedier vil du kunne tage dig af den almindelige rengøring af toilettet og badeværelset, hvilket anbefales at gøres ugentligt.

Få hjælp af en Handyman

Fremgangsmåde ved almindelig rengøring

Når du skal gøre badeværelset og toilettet rent, så er det en god ide at starte med de mindst beskidte overflader først. Dette er for ikke at trække beskidt fra de mere beskidte flader over på de små overflader, og på den måde besværliggøre processen. Det vil med andre ord sige, at spejlet, håndvasken og brusekabinen ofte er de første, som står for skud, hvori du slutter af med toiletkummen.

Dertil skal det nævnes, at du med fordel kan påføre WC-rensen som det allerførste, da hvis det virke til fulde, så skal det sidde i 15 til 20 minutter. Når WC-rensen har siddet et stykke tid, så begynder du at skrubbe med toiletbørste og gør kummen ren. Når dette er gjort, kan du lave en blanding af lunken vand og universalrengøring og gør ydersiden af toilettet rent. Dette kan også gøres med skurecreme, hvis du foretrækker det - bare husk at tør skurecremen af, da det ellers kan efterlade små hvide skorper.

Når den almindelige rengøring ikke er nok

Det hænder at almindelig rengøring ikke er nok til at gøre toilettet helt rent. Toilettet bliver ofte ramt af kalk, og her kan du bruge en simpel fremgangsmåde for at fikse det problem.

Første skridt i kalkfjerningsprocessen er at fjerne noget af vandet fra kummen. Dette gøres ved at bruge toiletbørsten til at ‘skubbe’ vandet tilbage i vandlåsen. Derefter påfører du grundigt WC-rens i hele kummen, hvor det også er vigtigt at komme godt under kanten. Lad rensen sidde i 15 til 20 minutter, og skrub derefter grundigt med toiletbørsten og skyl ud derefter - husk at tømme toiletkummen for vand en gang til. Næste skridt er at bruge kalkfjerner, de steder hvor kummen er hårdest ramt. Påfør kalkfjerner og skrub indtil kalken er væk. Når kalken er fjernet fra kummen kan du skylle ud.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring