Rensning af afløb med bagepulver

Følelsen af at have en stoppet afløb er en af de værste. Uanset om der er tale om badeværelse- eller køkkenafløbet, så er et stoppet afløb noget som skal ordnes. Det kan ikke udskydes et par dage som støvsugning og vask af gulvet, da et stoppet afløb ofte har en grim lugt, samt forhindrer dig i at bruge din vask. Nedenfor kan du læse om hvordan bagepulver og andre husartikler kan hjælpe dig med at ordne dit stoppede afløb, for du behøver nemlig ikke investere i dyr afløbsrens for at fikse problemet.
Dette skal du bruge:
  • 3 deciliter bagepulver
  • 1,5 deciliter salt
  • varm edikke
  • varmt vand

Husmortricket som du aldrig glemmer

Når det kommer til stoppede afløb, så er måden vores forældre og bedsteforældre gjorde det på, stadig den mest effektive måde at rense afløbet på. Afløbsrens var ikke nødvendigt dengang, da man havde alt hvad man skulle bruge til at fikse afløbet i køkkenet. De fire hovedingredienser til et rent afløb er nemlig bagepulver, eddike, salt og lunken vand - alt sammen kan findes i det almindelige hverdagskøkken.

Det eneste du skal bruge til mormors klassiske afløbsblanding er 3 deciliter bagepulver, 1,5 deciliter salt, varm eddike og varmt vand.

Få hjælp af en Handyman

Fremgangsmåde for stoppet afløb

Processen er simpel og kortvarig. Første trin er at blande bagepulveret og saltet. De to ting skal blandes godt, så du kan med fordel røre rundt i det med en ske. Derefter hælder du salt og bagepulver blandingen i det forstoppede afløb. Forinden har du varmet eddiken op, og dette hælder du ned i afløbet. Hæld derefter kogende vand ned i afløbet. Du vil opleve, at det vil bruse fra afløbet. Dette skyldes en kemisk reaktion, som er med til at løsne skidt, snavs, hår, madrester med mere, og dermed gøre at vandet løber nemt igennem vasken igen.

Bagepulver kan bruges til så meget andet

Bagepulver kan bruges til mange andre ting end bare, at bage brød og redde en tilstoppet afløb. Det er næsten kun fantasien, som sætter grænser, når det kommer til rengøring med bagepulver.

Du kan blandt andet med en blanding af bagepulver og vand redde mærker fra vægge og møbler. Blanding skal være 50 procent bagepulver og 50 procent vand. Dernæst tager du bare en børste og skrubber væggen ren.

Samtidig kan du bruge bagepulver til at gøre både din ovn og brusekabine ren med. Det er ikke alle som har en ovn, der er selvrensende og det kan virkelig uoverskueligt at skulle gøre noget så sodet rent. Dog kan du med eddike og bagepulver hurtigt klare rengøringen. Du sprøjter bare eddike på indersiden af ovnen, og dækker det med bagepulver - dette lader du sidde i minimum 30 minutter. Dernæst skrubber du blandingen væk, og ovnen burde nu være ren og klar til brug igen. På samme vis kan du gøre fugerne i brusekabinen ren. Dette gøres ved at påføre bagepulveret i fugerne og derefter skylle efter med vand - børst så fugerne, og se snavset forsvinde.

Bor du i et hjem med hunde, så har du måske prøvet at hunden har tisset eller skidt på et gulvtæppe derhjemme. Det kan hurtigt komme til at lugte, og der kan bagepulver også hjælpe. Drys bagepulver på tæppet, og lad det ligge i 30 minutter, hvorefter du støvsuger bagepulveret op igen. Dette burde fjerne lugten.

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr rengøring

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Rengøring