Lav dit eget gækkebrev

 

De første forårsblomster begynder så småt at stikke hovederne op gennem den kolde jord, og påsken er lige på trapperne. Med påsken og vintergækkens komme, følger en masse hyggelige traditioner. En af dem er at klippe og sende gækkebrev til dem man holder af. I gækkebrevet vedlægger man en vintergæk og et vers, og gætter modtageren efter tre gæt ikke, hvem brevet er fra, er vedkommende ”en gæk” (en nar) og skylder et lækkert påskeæg.

 

Gækkebreve kommer af ’bindebreve’.

I gamle dage var det en tradition at sende et rigt dekoreret og smukt udklippet brev til sin udkårne på vedkommendes navnedag. I brevet vedlagde man en silkesnor med knuder på, som modtageren skulle løse inden for en vis tidsramme. Lykkedes det ikke, måtte man holde stort gilde! I dag er traditionen en lidt anden. Brevet skal stadig dekoreres og klippes flot ud, og der skal stadig løses en opgave. I dag er opgaven at gætte modtagerens navn ud fra de prikker, der er sat til slut i verset.

 

Gækkebreve kan se meget forskellige ud.

Nogle folder papiret to gange, andre tre eller fire før de klipper. Klip et kvadrat af papiret og fold det diagonalt fire gange. Tegn derefter en skabelon på det foldede papir eller klip i fri hånd det mønster du ønsker. Det kan være et mere eller mindre dekoreret gækkebrev – nogle bruger en helt almindelig saks, andre en skarp sysaks og nogle vælger endda at sidde med skærebræt og hobbykniv. Til dette er der blevet brugt en almindelig saks og hobbykniv.

 

Led efter inspiration i bøger, på internettet eller i naturen!

Det kan blive rigtig smukt at integrere blomstermotiver i udklippet. Når du har klippet gækkebrevet færdigt, foldes det ud. Du kan vælge at lime det på pap eller silkepapir, eller at sende det sammenfoldet. Skriv et lille vers og dit navn med prikker og vedlæg en forårsblomst – helst en vintergæk.

 

Her er et kendt vers:

En vintergæk, en sommernar.

En fugl foruden vinger.

En lille ven, der har dig kær.

En venlig hilsen bringer.

Gæk, gæk – fik du påskeæg?


 


 


Skal du holde påskefrokost for familien? 

Hvad med at slippe for serveringen, opvasken, oprydningen? 

 

Find en hjælpende hånd - lav en jobannonce


Eller find hjælp til middagen, festen eller frokosten

 

handyhand.dk er Danmarks største formidler af praktiske opgaver og fritidsjobs!


Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr servering eller anden hjælp til fest

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Servering eller anden hjælp til fest