Mor er den bedste i verden

 

Den anden søndag i maj fejrer vi Mors Dag.

En dag, hvor vi skal ære og hylde vores mødre og måske endda forkæle dem lidt for alt, de har gjort for os. Traditionen var oprindeligt amerikansk, men er siden blevet adopteret af mange andre lande, der også synes mor er den bedste i verden.

I 1872 blev Mors Dag opfundet af amerikaneren Julia Ward Howe, der kæmpede for kvinders ret til at stemme. I 1929 blev traditionen almen kendt i Danmark, da en dansk mand efter at have kæmpet i USAs hær i 1. verdenskrig tog den med tilbage.  Da traditionen blev alment kendt i USA prøvede man at gøre nellikken til et symbol for mødrenes dyder: renhed, barmhjertighed, skønhed og kærlighed. Alle med levende mødre skulle bære røde nellikker, mens alle med afdøde mødre skulle bære hvide. Efterhånden udvikledes denne idé, og mange giver i dag blomster til deres mødre på Mors Dag for at ære dem. Men der er mange andre måder at fejre sin mor på, mange gode gaver at give. Her er et par forslag til gaver på Mors Dag, som uden tvivl vil falde i god jord og til slut en guide til at lave et Mors Dag-kort.

 

Blomster går man aldrig galt i byen med.

Du kan jo eventuelt købe et bundt nellikker og fortælle om dagens oprindelse. Lidt til den søde tand chokolade, konfekt, din mors yndlingsslik. Biografbilletter til dig og din mor. Sådan kan I dele glæden! Gavekort til massage – mange massageklinikker udsteder gavekort, som man kan forære væk. Og hvad er bedre til at afstresse en travl mor end lidt massage af en professionel hånd?

 

Gavekort til en middag.

Enten et gavekort til din mor og en selvvalgt ledsager eller til din mor og dig selv. Den nedenstående opskrift på et kort er simpel at gå til for enhver. Der er ikke brugt specielle teknikker eller materialer, og det tager ikke mere end en lille halv time at lave.

Der skal kun bruges fem forskellige farver pap (her brugt cremefarvet, mørkeblå, lyseblå, gul og sort), tuscher, en saks og lim.

 

  • Klip et stykke pap i postkortstørrelse.
  • Find et mønster på internettet med blomster, du godt kan lide – inspirationen til dette kort er eksempelvis taget fra et Marimekko-mønster. 
  • Klip tre blomster (de kan sagtens tegnes i fri hånd uden at lave skabeloner først) i en farve pap, tre cirkler til at være i midten af blomsterne i en anden farve pap og tre cirkler til at være i de første cirkler af en tredje farve.
  • Klip til slut tre sorte prikker og et par stilke.
  • Lim blomsterne fast på kortet og tilføj alle cirklerne og til slut stilkene. Lad eventuelt nogle af blomsterbladene skyde ud fra kortet, det giver et mere dynamisk look.

Kortet er færdigt og lige til at smide i postkassen i en kuvert eller måske aflevere personligt til din mor. Hun bliver uden tvivl glad for den ekstra opmærksomhed.

Glædelig Mors Dag!

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr servering eller anden hjælp til fest

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Servering eller anden hjælp til fest