Få hjælp til at kløve eller stable brænde og gode råd fra Silvan om optænding indendørs

 

Er du begyndt at få kolde tæer indenfor? Det tyder på, at efteråret står for døren, og der skal tændes op i stuerne. Men måske er brændestablen tom. Og hvad skal der fyres op med? Det er ikke så enkelt. Derfor har handyhand.dk i samarbejde med Silvan udarbejdet en række gode råd om optænding indendørs.
 
 
 • Brug kun rent og tørt træ. Både nåletræ og løvtræ er fint til at tænde op med, men løvtræ giver den bedste duft.
 • Hvornår er brændet klar til brug? Tjek dit brænde ved at slå 2 stykker mod hinanden. Er lyden klar og høj, er brændet ok. Lyder det tungt og dumpt, er det for vådt.
 • Brænd ikke dit skrald. Skrald og affaldstræ er ikke brænde, men affald, der skal afleveres på den lokale genbrugsstation.
 • Sørg for rigelig luft. Et godt fyringsråd er at tænde op i toppen og lade ilden bredde sig ned ad i brændet i brændeovnen.
 • Fyr ikke over om natten. Når du lægger mere brænde på, skal du skrue op for luften til flammerne igen er mørkegule. Du må ikke lægge brænde på og skrue ned for lufttilførslen om aftenen i et forsøg på at have gløder om morgenen. Ud over at det giver en forurenende røg, kan det også være farligt, fordi det giver risiko for dannelse af den giftige luftart kulilte (CO).
 • Fyr lidt ad gangen. Hvis du lægger for meget brænde i ovnen på en gang, går der for lang tid, før temperaturen bliver så høj, at du opnår en god forbrænding.

Forskel i trætyper:

 

 • Birk brænder let, har store flammer og varmer godt. Birk giver ikke så mange gløder som tungt træ (eg, ask, elm).
 • Fyr brænder let og er derfor godt til at tænde op med. Det brænder også hurtigt ud og giver kun få gløder.
 • Gran brænder let og er derfor godt til at tænde op med. Det brænder også hurtigt ud og giver kun få gløder.
 • Bøg kan være lidt svært at få til at brænde. Når det brænder, giver det god varme og gløder længe.
 • Eg kan være lidt svært at få til at brænde. Når det brænder, giver det god varme og gløder længe.
 • Ask giver god varme og gode gløder. Når det brænder, giver det god varme og gløder længe.
 • Elm giver gode gløder. Men det er svært at kløve og også svært at få til at brænde.
Fyld op med brænde
 
Selv om mange gerne ser selv i en rød skovmandsskjorte i fuld gang med at fælde træerne i haven og kløve brænde med de bare næver, kan dette scenarie ofte virke en smule uoverskueligt. Vælger du i stedet at købe brænde, briketter osv. hos et af de store byggecentre, varehuse eller over nettet, kan du som regel det leveret lige til døren. Og jo mere du køber ad gangen, jo billigere er det som regel.
 
Få hjælp til det hårde arbejde
 
Får du leveret en eller flere paller til husstanden, skal det formentlig enten kløves, stables eller lægges på plads i brændeskuret, udhuset, kældere mv. Der er altså tale om hårdt, fysisk arbejde. Har du ikke selv kræfterne, er der hjælp at på handyhand.dk
 
handyhand.dk er Danmarks største mødested for private, der ønsker hjælp til praktiske opgaver både ude og inde, samt private der gerne vil tjene lidt ekstra ved at hjælpe. Det er altså tale om private, som hjælper private.
 
Der er masser af folk over hele landet, som ønsker at tilbyde sin hjælp. Det eneste du skal gøre er, at gå ind på handyhand.dk og søge på det arbejdsområde, som du ønsker hjælp til som f.eks. maling og derefter indtaste det postnummer, hvor du ønsker hjælp. Så får du en oversigt over personer, som gerne vil hjælpe, og de bor alle sammen i dit nærområde.
 
Hvis du ikke kan finde en til at hjælpe dig med brændet, kan du oprette et gratis jobopslag. Så kan interesserede henvende sig til dig, og du kan dermed vælge den bedste løsning til netop din opgave.
 
Kender du andre der kunne have brug for denne information? Tip en ven!

Ønsker du hjælp til at løse en opgave vedr træfældning

På HandyHand tilbyder private billig hjælp til at løse opgaver

Du kan gratis oprette din opgave her og lade handyhanderne kontakte dig med bud

Nedenstående er et udpluk af dem som tilbyder deres hjælp indenfor kategorien Træfældning