Få løst opgaverne i hjemmet af andre private til attraktive priser. Du kan nu oprette din opgave helt gratis!

Hjælp fra en byggesagkyndig

Hjælp fra en byggesagkyndig

Overvejer du at købe eller bygge nyt hus? Et boligkøb er en af de største beslutninger i dit liv. Det gælder altså både hvis du køber eller bygger nyt. For at sikre, at der ikke opstår unødvendige “overraskelser” undervejs, der kan have stor betydning for din økonomi, kan det altså her være aktuelt med rådgivning og vejledningen gennem byggesagkyndig priser. En byggesagkyndig går her ind og sikrer, at du ikke skal frygte for ubehagelige overraskelser og faldgruber i dit boligkøb. 

Der kan altså være mange grunde til, at hjælp fra en byggesagkyndig kan være aktuelt. Hvad enten du skal have lavet tilstandsrapport, mangler købsrådgivning til købet af dit nye hus, eller ønsker en komplet energirapport over mulige forbedringer, så har du brug for en god byggesagkyndig pris. 

Hvad omhandler den byggesagkyndiges opgaver?

En byggesagkyndig tager sig blandt andet af at udarbejde en tilstandsrapport. En tilstandsrapport er en byggeteknisk rapport, som afdækker en bygnings fysiske tilstand og blandt andet afdækker skader, der nedsætter bygningens værdi nævneværdigt. Tilstandsrapporten viser altså, om der er noget galt med huset. En tilstandsrapport sikrer dig, som sælger, mod, at du kommer til at holdes ansvarlig for fejl og mangler på boligen, efter at du har solgt den. Tilstandsrapporten er altså med til at gøre, at køber ved, hvad han eller hun går ind til inden købet. Hermed undgås miskommunikation mellem køber og sælger. Når der er udarbejdet en tilstandsrapport, kan du tegne en ejerskifteforsikring. De fejl og mangler, der ikke fremgår af tilstandsrapporten, sikres ved en ejerskifteforsikring. På den måde sikrer sælger sig altså mod at blive mødt med erstatningskrav, hvis der senere dukker fejl eller mangler op i ejendommen. Der udbydes to typer ejerskifteforsikringer: en med standarddækning og en med udvidet dækning. Det er dog ikke alle forsikringsselskaber, der tilbyder udvidet dækning. 

En byggesagkyndig tager sig ligeledes af køberrådgivning i forbindelse med køb dit nye hus. Du sikres her, ved hjælp fra en byggesagkyndig, at blive rådgivet hele vejen gennem købsprocessen og sikres dermed ligeledes et hus uden skjulte fejl. Hjælp fra en byggesagkyndig kan altså ende med at have en positiv betydning for din økonomi.

Det kan ligeledes være en byggesagkyndigs opgave at udarbejde en komplet energirapport over mulige forbedringer. En bygningssagkyndig kan altså her hjælpe dig med at få lavet et energimærke til din bolig, når du skal til at sælge. Energimærkningen er lovpligtig, når du vil sælge bolig i Danmark, og den kan derfor ikke fraviges ligesom for eksempel en tilstandsrapport. Jo højere et energimærke din bolig får, jo mere kan den sættes til salg for.