Optimal udvidelse af oliefyr med Hercules støbejernskedel: Shuntkredsløb og varmestyring

Hvordan udvides et oliefyr med en Hercules støbejernskedel, der kan tage træ, koks og kul? Hvad for et shunt kredsløb skal der bruges for at adskille brændefyret og oliefyret? Hvordan styrer man brugen mellem de to fyre, så man undgår at bruge olie, når man fyrer med træ/koks? Kan den ekstra varmekreds fra oliefyret bruges som varmetank for træfyret?

For at udvide et oliefyr med en Hercules støbejernskedel for træ, koks og kul, skal man anvende et specifikt shuntkredsløb til at adskille brændefyret og oliefyret, og sikre en optimal styring for at undgå brug af olie når der fyres med træ/koks. Brugen af den ekstra varmekreds fra oliefyret som varmetank for træfyret er mulig.

Udvidelse af oliefyr med Hercules støbejernskedel

At udvide et oliefyr med en Hercules støbejernskedel, der kan bruges til træ, koks og kul, kræver først og fremmest, at kedlen er designet til kombineret brug. Den korrekte opsætning indebærer installation af et specielt shuntkredsløb, som effektivt kan adskille varmekilderne, alt efter hvad der bruges. Dette kredsløb er nøglen til at styre flowet af vand og varme mellem de forskellige varmekilder.

For at adskille brændefyret fra oliefyret anvendes et shuntkredsløb. Et passende kredsløb kunne være en løsning med en trevejs shuntventil. Denne ventilt type tillader justering af vandflowet mellem kedlerne, så man sikrer, at varmen fra oliefyret ikke benyttes unødigt, når der fyres med træ/koks. Denne anvendelse skaber en effektiv overgang mellem de to varmekilder og sikrer en økonomisk og miljøvenlig drift.

Optimering af varmestyring mellem brænde- og oliefyr

For at styre brugen mellem de to fyre og undgå at bruge olie, når der fyres med træ/koks, er det vigtigt at implementere et intelligent kontrolsystem. Et sådant system kan baseres på temperatursensorer og automatiserede ventiler, der dynamisk styrer, hvornår der skal skiftes fra den ene varmekilde til den anden. Ideelt set bør systemet være designet til at prioritere brugen af træ/koks, når dette er tilgængeligt, for derefter automatisk at skifte til oliefyret ved behov.

Endeligt er anvendelsen af den ekstra varmekreds fra oliefyret som varmetank for træfyret både en praktisk og effektiv løsning. Dette setup tillader opbevaring af overskydende varme genereret fra træfyret, som efterfølgende kan anvendes, når der ikke fyres. Det kræver en termisk akkumulatortank, der er designet til at lagre varmt vand. Denne metode optimerer brugen af genereret varme og reducerer samlet set energiforbruget.