Hvad koster det at lave en skillevæg?

Få et overblik over priserne på at lave en skillevæg med denne guide
+150.000 kunder

Find en Opsætning af skillevæg

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at lave en skillevæg?

At lave en skillevæg koster omkring 52.390 kr. gennemsnitligt. Gennemsnitsprisen for installation af en skillevæg kan variere afhængigt af vægstørrelse, materialevalg og arbejdsomfang. Det er en kompleks opgave, der kræver hjælp fra en professionel tømrer for at sikre korrekt installation og et flot resultat. Ved at vælge en erfaren professionel fra Handyhand kan du forvente en sikker proces, selvom det påvirker prisen.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

På grund af kompleksiteten i nogle hjem, kan prisen for at lave en skillevæg eller gipsvæg komme op og koste så meget som 52.390 kr. Installation af vægge virker måske ligetil og let, men er i sidste ende en lang og rodet affære, da den typisk involverer indramning, elektrisk arbejde, og opsætning af en gipsvæg.

Selv om der er flere typer af vægge, herunder glas, mursten, og midlertidige skillevægge af gips, vil de fleste projekter involvere træ eller metal indramning. Det er derfor normalt ikke et gør-det-selv projekt de fleste går i gang med. At hyre en professionel tømrer vil sikre dig korrekt installation og en smuk finish.

Prisen for en gipsvæg

handyman opsætter skillevæg

At lave rammerne til en gipsvæg koster omkring 50 til 110 kr. pr. kvadratmeter. Medtager man prisen for selve gipsvæggen, kommer prisen op på omkring 140 til 200 kr. pr. lineære meter. Indramningsomkostninger ændres en smule for bærende vægge afhængigt af den anvendte type materiale, samt eventuelle dør- og vinduesåbninger.

Indramning af en bærende væg

Indramning af bærende vægge kan koste lidt mere end ikke-bærende vægge. Det er på grund af afstandskravet mellem lægterne. Bærende vægge har brug for flere lægter hele vejen igennem. Udvendige vægge har brug for endnu flere lægter i hjørnerne, samt isolering.

Vægge der understøtter en hel etage, et tag, eller loft, kræver en lægte afstand på 40 cm i stedet for 60 cm. Dermed øges materialeomkostningerne med cirka 30%. Belastningen over vinduer og døre kræver en bjælke til støtte hvilket yderligere øger omkostningerne. I de fleste tilfælde er der kun mindre elektrisk arbejde i forhold til at opsætte en væg.

Træ eller metal Indramning

Træ er lettere at arbejde med og et bedre valg for dem der ønsker at gøre-det-selv. Prisen for at lave indramning af træ ligger mellem 10 til 40 kr. pr. kvadratmeter. På grund af metals holdbarhed ses der dog en stigende popularitet ved at bruge dette materiale. Prisen for at lave rammer i metal ligger på mellem 20 til 30 kr. pr. kvadratmeter.

Gennemsnitsprisen for materiale

De fleste vægge er lavet af gipsplader, men der findes også andre materialer der er anvendelige at bruge til at lave en væg, herunder glas, mursten, sten, eller beton.

Vægomkostninger efter materialetype

MaterialePris pr. kvm (DKK)
Gips10 til 20 kr.
Glas170 til 500 kr.
Mursten40 til 300 kr.
Sten79 til 530 kr.
Beton40 til 80 kr.

Prisen for opsætning af gipsvæg

De samlede omkostninger for indvendige vægge lavet af gips koster fra 130 til 200 kr. pr. lineær meter, men de faktiske priser vil variere efter region. Ud over gipsplader er der også andre materialer der skal bruges.

Andre materialeomkostninger

  • Skruer til gips
  • Spartel
  • Samle tape

Prissætning forbliver omtrent den samme, uanset hvilke materialer du bruger til rammen.

Gipsvæg er den mest almindelige type væg. Når du er i gang med dine vægge, kan du overveje om dine lofter trænger til ny gips. Ved at klare begge opgaver på samme tid, vil du kunne spare på installationsomkostningerne, fremfor hvis du venter til et senere tidspunkt med at lave lofter. At lave en gipsvæg er en tung opgave og installationen kræver normalt mindst to personer.

Glasvægge

Du kan forvente at betale alt fra 170 til 500 kr. pr. kvadratmeter for opsætning af en hærdet glasvæg. Tilføjelse af en glasdør tilføjer omkring 6.550 til 19.650 kr. eller mere til prisen. Installationsomkostninger ligger fra 230 til 990 kr. i timen for en glasvæg. Priserne varierer igen afhængigt af, hvor i landet du er.

For mindre vægge, eller til at fylde åbninger i badeværelser, kan glas blokke være en mere økonomisk løsning. Glas blokke koster fra 2.950 til 6.550 kr. pr. projekt i gennemsnit. Få altid mindst tre tilbud, før du vælger en entreprenør.

Anlægsomkostninger til indvendig væg efter materiale

MaterialePris pr. kvm (DKK)
Mursten110 til 300 kr.
Sten170 til 530 kr.
Beton40 til 80 kr.

Træ- eller vinylpaneler

Træ- eller vinylpaneler er en omkostningseffektiv måde at personliggøre udformningen af dit hjem og skaber det helt rigtige finish. Priserne for disse materialer ligger ofte i følgende prisleje:

  • Træpaneler: 50 til 230 kr. pr. meter.  
  • Vinyl paneler: 130 kr. pr. lægte. De er billige og nemme at rengøre, hvilket gør dem gode til kældre, vaskerum og garager.

Prisen for opsætning af en halvvæg

Prisen for opsætning af en halvvæg afhænger af den type materialer der anvendes. De fleste vælger at lave halvvægge i gips. Opsætning af en halvvæg vil koste fra 70 til 130 kr. pr. lineær meter. De strækker sig kun en del af vejen fra gulv til loft hvilket skaber en synlig grænse uden at hindre lys eller luftstrømning.

De fleste indvendige halvvægge har en form for færdige topafsatser. Normalt er disse lavet af træ. I store åbne rum finder du dem ofte mellem to støttesøjler der deler rummet, uden at miste det visuelle udtryk af et åbent rum.

Faktorer der påvirker prisen for skillevægge

Ud over lønnen for arbejdskraft og materialer, er der andre overvejelser der skal tages højde for. Disse faktorer kan påvirke den endelige pris for vægprojektet og indebærer væg finish, størrelsen af projektet, elektriske-, og VVS-installationer.

Paneler og tekstur

Teksturering med paneler er en stil der så småt begynder at udgå, men det er stadig en hurtig og billig måde at afslutte en mur på. Du kan installere paneler fra 40 til 170 kr. pr. kvadratmeter, enten i vinyl eller træ afhængigt af dit hjems æstetik.

Størrelse af væggen

Tilbud bestemmes ud fra projektets størrelse. Større rum betyder flere materialer og længere arbejdstid for fagfolk, og begge dele øger prisen for at installere en væg.

Elektriske & VVS Overvejelser

Elektrisk arbejde koster omkring 2.300 kr. for projektet eller et sted mellem 330 og 660 kr. i timen, mens den første time ofte er lidt højere på 990 kr. Udløbs- og stikkontakt afstand og placering styres af bygningskode. Derfor har de fleste vægge kun brug for mindre elektrisk arbejde.

Hvis du installerer vægge til et nyt køkken eller bad, skal du overveje omkostningerne ved at ansætte en blikkenslager. VVS-omkostninger løber op mellem 2.300 til 12.120 kr. De fleste små projekter vil falde i den lavere ende af dette interval.

Oprydning efter opsætning af gipsvæg

Prissætningen for installation omfatter næsten altid oprydning. Væginstallation er et rodet job og noget, som din professionelle skal rydde op, før de forlader projektet. Det er smart at dobbelttjekke, at din entreprenør inkluderer oprydning i opgaven.

Gør-det-selv fremfor at hyre en professionel

Det er næsten altid en god idé at hyre en entreprenør til at bygge mure af enhver art. Selvom det kan virke til at være et ligetil job, skal du overveje alle krav, tilladelser, elektrisk arbejde, VVS-installationer, bærebehov, og oprydning. Opbygning af en væg uden alt er gjort korrekt kan mindske værdien af dit hjem.

Forkert installeret vægge kan give mulige strukturelle problemer der forårsager massiv og dyr skade på hele dit hjem. Brand og oversvømmelsesfarer fra forkert installeret VVS og elektrisk arbejde udgør alvorlige sikkerhedsproblemer og kan føre til tusindvis af kroner i skader.

Før du starter et byggeprojekt er det en god ide at konsultere en professionel. Det er normalt en gratis mulighed for, at få forståelse omkring alle kravene til dit projekt og opveje entreprenøromkostninger mod at gøre det selv.

Du kan med Handyhand også lægge en opgave omkring en skillevæg op på platformen og modtage tilbud fra lokale eksperter i dit område.

Byg en gipsvæg: Sådan opfører du din nye skillevæg

Spørgsmål og svar

  • En vægbue koster mellem 6.550 og 32.740 kr. afhængigt af buestørrelsen, og om den er bærende. For meget store projekter vil budgettet løbe betydeligt højere op.

  • De bedste skillevægge afhænger af brugen. Typiske garager er ikke udfærdiget til samme niveau som en indvendig husvæg. Vægge i vinyl er nemmere at rengøre og bruges ofte til steder med potentiale for fugt og meget snavs.

  • Omkostningerne for at fjerne en væg koster alt fra 1.970 til 65.480 kr. eller mere, afhængigt af størrelsen af væggen, og om den er en bærende væg. Fjernelse eller flytning af bærende vægge er arbejdskrævende og kræver at flytte belastningen til en anden støtte under konstruktionen. Det forklarer det meget store spænd i priserne.

Skrevet af