Hvad er prisen for en træterrasse pr. m2?

Opdag priserne på træterrasser pr m2 i denne guide
+150.000 kunder

Find en Anlæg af terrasse

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad er prisen for en træterrasse pr. m2?

Prisen for en træterrasse pr. kvadratmeter er omkring 460 - 4.600 DKK. Prisen på en træterrasse afhænger af materialet. Naturligt træ er billigt, men kræver vedligeholdelse. Komposit er holdbart, men dyrere. Teak er meget holdbart, men også dyrere. Andre faktorer som placering, størrelse og professionelle tjenester kan også påvirke prisen.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Beslutningen om at starte et terrasseprojekt kan være både spændende og skræmmende på én gang, da det kræver en del tid, energi og penge. At finde den rigtige entreprenør kan være med til at reducere unødvendige udgifter og problematikker. En træterrasse kan koste omkring 460 - 4.600 kr. per kvadratmeter, afhængigt af det anvendte materiale.

Yderligere omkostninger kan forekomme ved eksempelvis at hyre en professionel designer eller hvis der er behov for at søge om tilladelser. Er der en bestemt tidshorisont for dit haveprojekt, vil dette også resultere i, at der skal hyres flere hænder ind, så som en tømrer eller en brolægger, hvilket betyder højere lønomkostninger - men flere hænder kan samtidig også forkorte udgifterne ved eksempelvis leje af udstyr. De mulige uforudsete omkostninger er den høje støj, snavset og manglen på privatliv.

De mange fordele ved brug af terrassebrædder

Handyman lægger træterrasse

Inden vi dykker ned i terrasse arbejdet og beregner, hvor meget terrassebrædder koster, eller hvor stor terrassen skal være, vil vi fremhæve de mange fordele ved at få en terrasse i din have. 

Med en træterrasse skabes der et nyt rum for din familie at slappe af i. Her er et par fordele, som er værd at nævne:

  • Forbedring af din ejendoms ydre
  • Tilføjer værdi til dit hjem
  • Giver et loungeområde for familien og gæsterne
  • Opmuntrer dig til at tilbringe tid udendørs

Er det dyrt at bygge en terrasse?

At bygge en terrasse er en investering, der er værd at lave - når det gøres rigtigt. Det endelige tal, når du laver et budget for den fremtidige terrasse kan dog overraske dig, hvis ikke du planlægger i forvejen. 

Du skal overveje størrelse, materiale, placering og andre faktorer. For at kunne planlægge dit budget, kan du tage udgangspunkt i denne prisguide:

Størrelse af terrasseGennemsnitlig pris (DKK)
10 m²16.560 - 25.300 kr.
20 m²    17.480 - 24.380 kr.
30 m²18.400 - 31.280 kr.
40 m²    23.000 - 32.200 kr.
50 m²    24.380 - 33.120 kr.
>50 m²27.140 - 52.900 kr.

Hvilken type terrasse skal jeg vælge?

Valg af materiale har stor betydning for de samlede omkostninger for din fremtidige terrasse. Nogle materialer vil altid være billigere end andre. Når du vælger det billige materiale, skal du dog overveje, at du får, hvad du betaler for. Holdbarhed og æstetik er nemlig også er faktorer, der kan påvirke dit valg af, hvilken slags terrasse du skal have lavet. Vælger du at hyre en professionel til at udføre arbejdet, så kan du efterspørge et mockup eller billeder af tidligere arbejde, før du accepterer deres tilbud. 

Lad os dykke ned i er en række gode valg af terrasser til dig.

Naturlig træterrasse

Træ er et smukt klassisk og traditionelt materiale. Det er et af de mest almindeligt anvendte terrasse materialer i boliger, da det er billigt, og nemt at arbejde med. Alt efter hvilket træ du vælger, vil prisen afspejles heraf - eksempelvis om du vælger egetræ eller trykimprægneret træ (farvet eller råt). 

Behandlingen og vedligeholdelsen kan forlænge levetiden for at undgå spaltning, revner og farveændringer, og dette vil samtidig også have påvirkning på prisen. De samlede omkostninger for en træterrasse kan dog stadig være billigere, når man sammenligner med prisen for en komposit terrasse.

Komposit terrasse

En komposit terrasse er en slags syntetisk terrasse, der er et glimrende alternativ til træ. Komposit består af 60% træ, 30% plastik og 10% bindemiddel, hvilket er med til at sikre, at terrassen er skridsikker og ikke rådner. Dette betyder samtidig at levetiden er højere end normalt og vedligeholdelse er mindre nødvendigt. Disse terrasser er blevet meget populære i løbet af de sidste par år, da de er kendt for at være det mere miljøvenlige valg. 

Budgettet stiger dog, da kompositbrædder er dyrere end træ. Det kan være næsten det dobbelte af prisen på kvalitets træ som egetræ, cedertræ og lignende. Selvom det er vedligeholdelsesvenligt, er det ikke fuldstændigt modstandsdygtigt over for skimmelsvamp, mos og alger - det er der stort set intet materiale der er, når der er i naturen året rundt. Vær også opmærksom på, at udseendet kan se falsk eller billigt ud, hvis det ikke gøres rigtigt.

Teak terrasse

Teaktræ er en træsort, der er naturligt modstandsdygtig overfor ekstrem varme og kulde. Dette er grunden til, at adskillige entreprenører og husejere foretrækker teak-terrasser frem for andre typer træterrasser. Den er meget vedligeholdelsesvenlig, og kan holde op til 40 år - i virkeligheden bliver udseendet kun mere attraktivt med årene. 

Det er også skadedyrsbestandigt grundet de naturlige olier, som træet producerer. Den store efterspørgsel påvirker dog prisen for en færdig teaktræ terrasse. Efterspørgsel bestemmer prisen.

Hvad kan påvirke den samlede pris for træterrasser?

Der er ingen tvivl om, at en terrasse, som er lavet ordentligt kan forbedre både din bolig og have værdi for hele familien. Derfor kan prisen du ender med at give for din terrasse være en værdifuld investering. Uanset om du har tænkt dig at leje dit hus ud, sælge den til en højere markedspris eller blot ønsker at forbedre dit hjem, så kan en terrasse eller renovering af en eksisterende terrasse øge den samlede ejendomsværdi og personlig værdi. 

Hvis du er bekymret for, hvor meget en færdig træterrasse kommer til at koste, så har vi listet en række faktorer op, som kan påvirke den endelige pris.

Renovering af eksisterende træterrasse

Hvis du blot skal renovere din eksisterende terrasse, vil det ikke alene kunne udføres på kortere tid, det vil samtidig betyde færre materialer og ingen behov for byggetilladelse. På den anden side kræver et større renoveringsprojekt en autoriseret entreprenør og lovmæssige tilladelser.

Placering af din ejendom

Fordi kravene til byggetilladelse varierer alt efter hvilken kommune, du bor i, kan nogle byer have flere gebyrer eller diverse udgifter ved en given byggetilladelse. Din bygnings placering kan også øge priserne afhængigt af gennemsnitsprisen i din by eller region. For eksempel kan arbejde i store byer være dyrere på grund af dyrere entreprenørpriser, end hvis du hyre en fra en de mindre byområder.

Træterrasser, gør det selv. Sådan bygges en træterrasse konstruktion

Spørgsmål og svar

  • Når du ved præcis hvor stort et areal, din terrasse skal dække i kvadratmeter, kan du begynde at regne både pris og antal af træbrædder, der skal købes. Der er en simpel formel for, hvordan du finder frem til, hvor stor en terrasse du har brug for. Gang længden med bredden for at få kvadratmeter antallet.

  • Når du skal vælge, hvilken retning der skal lægges terrassebrædder, foretrækker de fleste, at brædderne lægges vinkelret med den tilstødende væg. Dette er udelukkende et valg om æstetik. Undersøg dog gerne om bræddernes retning hindrer vandafledning og fremskynder forfald.

  • Når du har fået bygget din træterrasse, er det vigtigt at undgå ting, der kan beskadige materialet, såsom at skubbe tunge møbler hen over de fine træbrædder eller bruge alt for stærke rengøringsmidler. Disse kan forårsage synlige ridser eller misfarvning. Vælg i stedet et skånsomt rensemiddel lavet til træ for at undgå, at der dannes mug og alger. Mangler vælger også at oliebehandle træet.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Anlæg af terrasse