Efflorescens opstår, når vand bevæger sig gennem beton. Som vandet bevæger sig, opløser det salte i betonmaterialet. Når vandet når til overfladen og fordamper, efterlades de opløste salte som hvide, krystallinske aflejringer, der kan minde om små, fine hår eller et tyndt, hvidt lag. Denne proces kan især ses i nye betongulve, hvor der stadig er meget fugt i betonen, eller i ældre gulve, der udsættes for vand gennem utætte steder eller direkte påføring.
Der er flere faktorer, der bidrager til udviklingen af efflorescens. For det første spiller materialesammensætningen en stor rolle. Beton indeholder naturligt en række forskellige salte. For det andet har mængden af vand, der trænger ind i betonen, stor betydning, hvor meget fugt, der trænger ind, desto mere udtalt kan efflorescensen blive. Endelig kan miljømæssige forhold som temperatur og luftfugtighed også influere på, hvorvidt der dannes efflorescens, idet disse faktorer påvirker hastigheden af vandets fordampning.
For at tackle problemet med efflorescens, er det afgørende at kontrollere mængden af fugt, betonen udsættes for. Dette kan indebære foranstaltninger som at forbedre dræning omkring betonstrukturen eller at anvende passende forseglere på betonoverfladen for at mindske vandgennemtrængning. Det er også nyttigt regelmæssigt at vedligeholde og inspicere ældre betongulve for revner eller skader, der kan lade vand trænge igennem.
Spar dig selv for besvær og kom igennem din to-do liste i dag
1
Beskriv din opgave
2
Modtag bud
3
Få løst din opgave
Møbelsamling
Hjælp med at samle Ikea klædeskab
Maler
Klargøring af lejlighed til flyttesyn
Flyttehjælp
Flytning af 150 kvm hus til Roskilde fra København
Havearbejde
Beskæring af 4 større træer
IT support
Geninstallering af windows + programmer
Elektriker
Installation af Sonos musikanlæg i hus
Rengøring
Ugentlig rengøring af lejlighed (114kvm)
Flyttehjælp
Flytning af 150 kvm hus til Roskilde fra København
Elektriker
Opsætning af lamper i stue og soveværelse
Catering
3-retters menu til 14 mennesker