Hvad koster det at reparere en bilrude

Find ud af hvad det koster at reparere eller udskifte en bilrude med denne guide til priser
+150.000 kunder

Find en Mekaniker

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvad koster det at reparere en bilrude?

Prisen for at reparere en bilrude varierer, men generelt ligger det mellem 575 og 1.800 kr. Med en gennemsnitlig pris på omkring 950 kr. Reparationsomkostningerne afhænger af skadens omfang, bilens specifikationer og valg af værksted. Bilmodel og ekstrafunktioner på ruden kan også påvirke prisen.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Forruden på de fleste biler bliver udsat for lidt af hvert. Det er meget normalt at opleve stenslag eller revner, som kan påvirke ens udsyn og i værste falde give flere revner henover ruden. Det er derfor vigtigt at få repareret ens bilrude, så snart man kan. 

Det vil i langt de fleste tilfælde være billigere at få repareret sin bilrude fremfor at få udskiftet hele ruden. Priserne afhænger af biltypen, det specifikke værksted og omfanget af skaden. Generelt kan det koste et sted mellem 575 og 1.800 kr. Den estimeret gennemsnitspris er ofte på 950 kr.

Hvornår skal man reparere en bilrude?

montering af bilrude

Forruden er en vigtig del af bilens strukturelle integritet og beskytter naturligvis også føreren og passagerne. De fleste forruder er lavet af meget hårdført materiale, ofte af to lag glas med et lag af forstærket plastik imellem de to lag af glas. Dette sikrer, at ruden ikke splintrer og går i flere stykker, hvis den bliver beskadiget. Det er derfor at ruden får revner og slag, fremfor at gå fuldstændig i stykker.

Så snart ruden begynder at vise tegn på skader, så er det tid til at få repareret denne. Hvis skaderne dækker for førerens udsyn på nogen måde, så er det ikke forsvarligt at køre bilen. I visse tilfælde kan skaderne også være så omfattende, at det er decideret farligt at køre bilen. Det er hvis følgende gør sig gældende:

  1. Revner der er længere end 75 mm.
  2. Hvis revnerne går ud til kanten af ruden.
  3. Hvis der er en eller flere revner på 30 mm eller længere i førersiden.
  4. Slag med en diameter på 16 mm eller mere.
  5. Enhver skade der hæmmer førerens synlighed.

Ved nogle af de ovenstående typer af skader vil det ofte være meget risikabelt at køre bilen.

Oversigt over priser for reparation af bilruder

Bilrude reparationPris (DKK)
Lavpris575 kr.
Gennemsnitspris950 kr.
Højpris1.800 kr.

Bemærk: Priserne er generelle estimater og kan variere baseret på forskellige faktorer, såsom bilens type og omfanget af skaden.

Reparation eller udskiftning

Når det kommer til enten at skulle reparere eller erstatte en bilrude, så er processen anderledes mellem de to. Priserne er også meget forskellige, hvor udskiftninger af ruden er langt dyrere end reparationer. Du kan få estimeret, om der enten er behov for udskiftning eller reparation fra en fagperson. Udskiftning og reparation af en bilrude forløber ofte på følgende måder:

Udskiftning af bilrude

Udskiftning af en bilrude skal altid foretages af en ekspert. Der er mange sikkerhedskrav som der skal leves op til, og det er altså ikke noget, som man kan foretage selv. En professonel vil starte med at skære ruden fri fra klæbemateriale og forsegler langs rudens kanter. Herefter vil selve ruden blive taget af med helt specielle værktøjer.

Kanter rengøres og der lægges et nyt lag forsegler rundt i kanterne. Den nye rude vil så forsigtigt løftes på plads og justeres, så den sidder præcist og korrekt. Kanterne vil forsegles igen og der vil lukkes til. Ruden bliver holdt stabil mens klæbemateriale og forsegler tørrer. Fagpersonen vil sikre, at processen foregår sterilt og rigtigt og efterfølgende undersøge, at alt sidder som det skal. Hele forløbet tager ofte omkring to timer.

Reparation af en bilrude

Reparationen vil afhænge rigtig meget af skadens omfang. Alt efter hvor dybe og lange revnerne i ruden er, så vil der blive gået til reparationen på forskellig vis. Er man hurtigt ude for at få lavet skaderne, så kan en professionel ofte bruge lim og tætning til at ordne mindre revner og stenslag.

Tit vil sådanne mindre skader kunne laves til et budget mellem 190 og 300 kr., alt efter reparatørens priser. Er skaderne for store, så vil det ofte kræve en udskiftning af ruden i stedet for. Som udgangspunkt tager det imellem en halv til en hel time at få lavet mindre skader.

Hvilke faktorer påvirker prisen?

Priserne for udskiftning eller reparation af en bilrude vil hovedsagligt afhænge af mekanikeren og omfanget af skaderne. Typen af bil kan også være med til enten at hæve eller sænke udgifterne, specielt ved udskiftning af ruden. I nogle tilfælde vil en forsikring også kunne dække omkostningerne for reparation af en bilrude.

Har forruden også bestemte funktioner, automatiske vinduesviskere eller lignende, så kan det blive dyrere at udskifte eller reparere.

Professionel hjælp til din bilrude

Skal du enten have repareret eller udskiftet din bilrude, så kan du bruge Handyhand til at finde hjælp til dette. Lægger du en opgave op på platformen, så vil du modtage uforpligtende tilbud fra eksperter, som enten kan hjælpe med at ordne revner og skader eller endda skifte hele bilruden for dig.

Udskiftning af forrude | Se hvordan Dansk Bilglas skifter ruder

Spørgsmål og svar

  • Det er ikke lovligt at køre med en revne på mere end 2 cm i Danmark. Der er dog også visse typer af skader, som kan gøre det mere farligt at køre bil. Det er især i tilfælde, hvor revner og lignende blokerer førerens udsyn.

  • Alt efter mekanikerens erfaring, så tager det ofte omkring 2 timer at udskifte en bilrude.

  • Alt efter reservedele og skadernes omfang, så kan priserne varriere. Tit vil det dog være billigere at få udskiftet sideruder.

Skrevet af