Hvor meget koster et serviceeftersyn

af din bil? Få en oversigt over priserne her
+150.000 kunder

Find en Mekaniker

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvor meget koster et serviceeftersyn?

Generelt koster et serviceeftersyn omkring 475 kr. Priserne for et serviceeftersyn varierer afhængigt af biltypen og det konkrete værksted. Et serviceeftersyn forlænger bilens levetid og sikrer driftssikkerhed. Priser varierer, men estimeres til ca. 475 kr. Anbefales at få det udført hos autoriseret værksted og få stempel i servicebogen for gyldig garanti.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Et serviceeftersyn er en vigtig del af at forlænge levetiden for en bil eller andre motoriseret køretøjer. Regelmæssige serviceeftersyn kan spare en mange penge, da man kan fange problemer og begyndende skader på bilen og få gjort noget ved disse, inden det leder til omfattende skader på resten af køretøjet. Får man foretaget sine serviceeftersyn på de autoriseret værksteder i bilens servicebog, så kan bilens garanti også fortsat være gyldig.

Priserne for et serviceeftersyn afhænger meget af typen af bil og de specifikke værksteder eller mekanikerer. Nogle estimater af priserne er 190 til 1240 kr. Generelt kan man dog forvente at skulle betale omkring 475 kr. Priserne kan afhænge meget af den specifikke service og eventuelle tilkøb af andre ydelser og tjek. Har man en mere ualmindelig biltype, så kan dette også øge udgifterne for et service.

Hvad indebærer et serviceeftersyn

Mekaniker analysere motorrum på bil

Først og fremmest skal det benævnes, at et bilsyn og et serviceeftersyn er to forskellige ting. Et bilsyn er et lovpligtigt syn som undersøger bilens sikkerhed og hvor meget, den forurener. Altså er denne service obligatorisk. Derimod er et serviceeftersyn sådan set frivilligt, men det anbefales kraftigt at få denne type eftersyn foretaget med regulære mellemrum. 

Selvom det er frivilligt, så er et serviceeftersyn stadig vigtigt for bilens sikkerhed og få at beholde en gyldig garanti. Sidstnævnte kræver dog, at eftersynet gøres hos et autoriseret værksted som kan give et stempel i bilens servicebog.

Der er forskellige former for serviceeftersyn, som alle indebærer forskellige grader af grundighed og prisintervaller. Som udgangspunkt inddeles serviceeftersyn i følgende kategorier:

Olieservice

Dette er en basis form for eftersyn. Her vil der blive skiftet olie og oliefilter på bilen. Nogle gange er der også mindre justeringer af lygter og tjek af dæktryk inkluderet i denne form for service.

Mindre serviceeftersyn

Udover skift af olie, kølervæske og sprinklervæske så indeholder mindre serviceeftersyn ofte kontrol af lys, vinduesviskere og andre instrumenter. Dækkene vil også blive vurderet, både ud fra tryk og slitage. Tjek af styretøj, undervogn, udstødning og en visuel kontrol af bremserne er også med i prisen. De fleste vil også tage en prøvetur og lave en vurdering af bilen ud fra denne også.

Stort serviceeftersyn

Her bliver bilen endevendt og tjekket med alt hvad der er i olieservice og det mindre serviceeftersyn. Bremserne vil blive adskilt og mere grundigt gennemtjekket. Gear og brændstofsfiltre vil også undersøges i denne service. Den mere dybdegående service gør også, at dette er den dyreste form for serviceeftersyn.

Estimerede priser for serviceeftersyn

Serviceeftersyn TypePris Interval
Basis (Olieservice)190 kr. - 475 kr.
Mindre Serviceeftersyn475 kr. - 800 kr.
Stort Serviceeftersyn800 kr. - 1.240 kr.


Bemærk: Priserne kan variere baseret på bilens type, værkstedets gebyrer, og eventuelle tilkøb af yderligere tjenester. Det er altid en god ide at få flere tilbud og sammenligne priserne fra forskellige autoriserede værksteder.

Serviceeftersyn sikrer garantien

Bilens service kan foretages hos forskellige værksteder. Udover at dette kan påvirke prisen for eftersynet, så kan nogle mærkeværksteder være bedre til deres specifikke bilmærke. Nogle bilmærker og typer kræver særlige værktøjer til deres serviceeftersyn. 

Det er dog ikke kun på mærkeværkstederne, at det er nødvendigt at få serviceeftersyn. Så længe et værksted eller en mekaniker er autoriseret, så kan et eftersyn fra dem være med til at holde bilens garanti gyldig, når du får et stempel som bevis på eftersynet.

Skal du have undersøgt din bil eller foretaget særlige reparationer, så kan du bruge Handyhand. Du kan lægge din opgave op på platformen og indenfor kort tid begynde at modtage uforpligtende tilbud fra eksperter i dit lokalområde. Så kan du også få ordnet din bil og gjort den køreklar.

Spørgsmål og svar

  • Serviceeftersyn skal foretages efter bilen har kørt mellem 5000 og 50.000 km. Normalt får de fleste dog lavet et eftersyn, når bilen har kørt mellem 10.000 og 30.000 km. De fleste bilers servicebøger har også anbefalinger til, hvornår det er bedst at få foretaget et serviceeftersyn.

  • Et bilsyn er obligatorisk og lovpligtigt og omhandler bilens grundlæggende sikkerhed, samt hvor meget den forurener. Derimod er et serviceeftersyn en gennemgang af bilen, med henblik på at vedligeholde maskineriet og undgå potentielle skader. Et serviceeftersyn er på denne vis også til for at opretholde bilens sikkerhed, men gøres også for at vedligeholde garantien for bilen.

  • Overordnet findes der tre typer af eftersyn: Olieservice, mindre eftersyn og store eftersyn. Disse varierer i, hvor grundige de er og i prisen. Man kan i princippet godt skifte olie, køler- og sprinklervæske selv. De mere krævende eftersyn er dog mere omfattende, hvor en professionel med de rigtige værktøjer er nødvendig. Gyldigheden af bilens garanti kan kun holdes ved at få serviceeftersyn på autoriseret værksteder.

Skrevet af
Kvinde med telefon

Find en Mekaniker