Hvor meget koster udendørs brolægning?

Få et overblik over priserne på udendørs brolægning med denne guide
+150.000 kunder

Find en Brolægning

Opret en opgave, modtag bud og få opgaven udført

Det er gratis og tager 2 minutter.

Hvor meget koster udendørs brolægning?

Et mindre udendørs brolægning koster fra 500 DKK, mens gennemsnitlige brolægninger koster omkring 3.500 DKK. Prisen for udendørs brolægning varierer baseret på materialer, kompleksitet og område. Prisen for udendørs brolægning afhænger af materialer, opgavens omfang og terrænets beskaffenhed. Mindre projekter er typisk billigere, mens komplekse opgaver kan være dyrere. Der findes forskellige materialer som betonfliser og mursten. Omkostningerne kan også påvirkes af specifikke materialer eller mønstre. Mål området, vælg materiale og overvej terrænet for et godt tilbud. Stil relevante spørgsmål til brolæggeren for effektivitet, sikkerhed og forståelse af tilbuddet.Gratis Prisberegner

Beskriv din opgave og modtag et prisestimat på under 10 sekunder

Baseret på 150k+ opgaver

Bruger AI til at udregne pris

Matcher med rigtige opgaver

Min. 25 anslag

Hvis du gerne vil give din ejendom nyt liv, kan en nyanlagt terrasse måske være en god løsning for dig. En nyanlagt terrasse, havesti eller indkørsel kan virkelig gøre en forskel for det udvendige look, men det kræver naturligvis også, at arbejdet udføres korrekt. Men hvor meget koster det, hvis du skal ud og have fat i en brolægger? Og hvad indebærer det egentlig?

Prisen kan i høj grad variere alt efter hvilke materialer du ønsker, hvordan terrænet ser ud, og hvor stor opgaven er. For et mindre belægningsarbejde gennem Handyhand kan du forvente en pris på helt ned til 500 kr. Prisen for en gennemsnitlig installation ligger dog på omkring 3.500 kr. Det skal dog siges at jo mere kompleks opgaven er, desto højere bliver prisen.

Hvilke materialer findes der til udendørs belægning?

lægning af små stenfliser

Der findes flere forskellige materialer, som du kan benytte dig af, til dit udendørs belægningsarbejde. Hvis du er kreativ, kan du altid vælge at mixe og matche forskellige materialer, for at få en fed og anderledes effekt. Nedenstående er et par eksempler på diverse materialer: 

 • I den mere prisvenlige del af skalaen, findes der præfabrikerede betonfliser, som kan fås i forskellige design og farver.
 • Hvis facaden på din bolig har mursten uden beklædning, kan du gentage dette look, når du skal have lagt din terrasse, havesti, eller indkørsel. På denne måde får du et mere rustikt udseende

Priseoversigt for brolægning

BrolægningsopgaverPris (DKK)
For mindre belægningsarbejde500 kr.
For en gennemsnitlig installation3.500 kr.
For betonfliser180 kr. pr. kvadratmeter
For granitfliser460 kr. pr. styk

Bemærk at de faktiske priser kan variere afhængigt af de specifikke materialer, terrænet, og kompleksiteten af opgaven. For at få det mest nøjagtige estimat, overvej at kontakte en brolægger direkte.

Faktorer der påvirker omkostningerne?

Hvis der er tale om en utraditionel installation, for eksempel hvis din terrasse skal lægges i et helt specielt mønster, så vil opgaven sandsynligvis tage længere tid. Dette kan være med til at øge omkostningerne for det samlede arbejde.

Ønsker du nogle meget specifikke materialer, for eksempel materialer i en helt bestemt farve, kan dette også påvirke omkostningerne. Helt unikke materialer kan være sværere at skaffe, og skal muligvis fragtes fra en længere afstand, hvilket igen øger omkostningerne.

Belægningsarbejdet kan tage længere tid, hvis håndværkerne skal håndtere et skrånende areal, eller hvis adgangen til arbejdsstedet på anden måde er begrænset.

Typen af materialer har som tidligere nævnt også betydning for de samlede omkostninger. Her starter prisen på betonfliser, som er den billigste løsning, på omkring 180 kr. pr. kvadratmeter, mens granitfliser kan koste op mod 460 kr. stykket.

Hvad skal jeg overveje, inden jeg godtager et tilbud på udendørs brolægning?

 • Mål det pågældende område op, så du cirka ved hvor mange kvadratmeter der er tale om
 • Beslut hvilket materiale du ønsker
 • Overvej hvilken base der skal lægges forud for belægningen
 • Hvordan er terrænet? (fladt, skrånende, eller en blanding)

Hvilke spørgsmål skal jeg stille til en brolægger?

For at få udført arbejdet effektivt, sikkert og inden for dit budget, er der nogle spørgsmål, som du kan stille din brolægger:

 • Har du referencer fra tidligere arbejde?
 • Hvilke kvalifikationer har du?
 • Hvilken forsikring har du?
 • Hvad omfatter tilbuddet? 

Få et godt tilbud på installation af udendørsfliser

Hvis du nyder at bruge din tid omkring huset derhjemme, er det sandsynligvis også vigtigt for dig, at omgivelserne er pæne. 

På Handyhand kan du finde lokale brolæggere, som kan give dig et godt tilbud. Dette kræver blot, at du opretter en detaljeret opgavebeskrivelse, så de pågældende brolæggere har de bedste forudsætninger for, at vurdere opgavens kompleksitet og dermed de samlede omkostninger.

Lær hvordan du selv lægger fliser udendørs

Spørgsmål og svar

 • En udendørs brolægning kan variere meget i prisen, alt efter hvor omfattende opgaven er. Normalt vil en opgave koste mellem 500 - 3500 kr.

 • Udendørs porcelæn belægning er en relativ ny tilføjelse til brolægger produktlinjen. De er lavet af specielt porcelænsler, der sendes gennem en ovn og udsættes for ekstremt høj temperatur. Dette gør slutproduktet særligt holdbart og meget modstandsdygtigt over for vandoptagelse.

 • Du kan sagtens lægge fliser omkring et poolområde. Dog skal du sikre dig, at du vælger et skridsikkert materiale, så man ikke glider, når kommer op af poolen med våde fodsåler.

 • Hvis du før har oplevet, at dele af din terrasse eller have har stået i vand efter kraftige regnskyld, så kan det være nødvendigt at lægge dræn inden der lægges fliser. Vand kan trænge ind i husets vægge og forårsage problemer over tid, hvorfor det er en rigtig god idé at undersøge, om dette er nødvendigt i dit tilfælde. Dog lægges fliser normalt med et lille fald, så regnvandet kan løbe af.

Skrevet af